.

30 ország várja a csatlakozást az Ázsiai Fejlesztési BankhozA természet és a gazdaság törvénye azt mondja, ha a kritikus tömeg rendelkezésre áll egy új dolog megjelenéséhez, az elkerülhetetlenül a régi rendszer helyébe lép.
 

Azzal, hogy egyre több és több nemzet vonja ki magát az Egyesült Államok hegemóniája alól, és fordul kelet, vagyis Kína felé, a változást kívánók száma hamarosan eléri a kritikus tömeget, ami át fogja alakítani a globális pénzügyi látképet.
 


Az USA  nem nézi jó szemmel az Ázsia Fejlesztési Bank térnyerését
 
Ennek az az oka, hogy Kína készen áll, hogy átvegye a hatalmat szinte minden nyugati intézmény és azok infrastruktúrája fölött, melyeket jelenleg arra használnak, hogy irányítást és ellenőrzést biztosítsanak Washington, és az amerikai birodalom számára. Egy március 25-i új jelentésből kiderül, hogy a távol-keleti hatalom valószínűleg már csak néhány országnyira van, hogy megváltozzanak az erőviszonyok, mivel 30 olyan nemzet, amely eredetileg nem jelentkezett az Ázsiai Infrastrukturális Befektetési Banknál (AIIB), most már kész ezt megtenni, ezért Kínával együtt 87 gazdaság hajlandó elhagyni az Egyesült Államok hegemóniáját.
 

Több mint 30 ország várja, hogy csatlakozzon a kínai támogatású Ázsiai Infrastrukturális Befektetési Bankhoz (AIIB) a jelenlegi 57 alapító tag mellett, idézte a Reuters a bank elnökét pénteken. (1) Jin Liqun nem azonosította a leendő tagokat, de azt mondta, hogy Hongkong kínai területének is lehetővé kell tenni, hogy tag legyen. Az AIIB-t először Hszi Csin-ping elnök javasolta kevesebb mint két évvel ezelőtt, ami Kína egyik legnagyobb külpolitikai sikerévé vált Washington ellenkezésének dacára. Több nagy amerikai szövetséges, köztük Ausztrália, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, a Fülöp-szigetek és Dél-Korea is csatlakozott hozzá.


Az AIIB "ügyfelei"


Januárban a külföldi nemzetek több dollártól szabadultak meg, mint bármely más hónapban a történelem során, és szinte az összes kincstárjegy visszakerült az Egyesült Államokba az elmúlt hat hónap alatt, több mint 600 milliárd dollár értékben.
Ez a folyamat lehetőséget biztosít az eurázsiai és távol-keleti infrastruktúrák növekvő koalíciója számára, hogy más pénznemben számoljanak el, mint a globális tartalékként használt amerikai dollár.

Minden lépés, amit Kína 2013 óta tett, egy aprólékos program égisze alatt történt, amely lassan préseli ki az életet az olajdollárból, és Washington ragaszkodásából a globális gazdaság fölött. Érdekes módon, egy 18 hónapos időszak alatt gazdasági alapok nélkül erősödött a dollár, de ahogy a legtöbb kontinensen recesszió elkezdett kicsírázni, most az ellenkezője történik.

A nemzetek nem csak megfosztják a dollárt a hegemóniájától, de bizalmukat fejezik ki Kína képességére, hogy kitölti azt az egyre közelgő vákuumot, ami akkor jelenik meg, amikor a dollártól elpártoló országok száma eléri a kritikus tömeget.

(1) - http://www.reuters.com/article/us-china-aiib-idUSKCN0WR149

Rogue Money / újilágtudat fordítása

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol