.

25 éve történt: Kiemelkedő UFO tevékenység Belgiumban1989-1990 között megélénkült az UFO tevékenység Belgium felett. Ezen idő alatt több, mint kétezren észleltek Belgiumban háromszög alakú UFO-kat, s ezt be is jelentették. Ha feltételezzük, hogy azok közül, akik látták az
UFO-kat, csupán tíz százalékuk vette a fáradtságot, hogy hivatalos bejelentést tegyen, akkor is meglepő, hogy egy viszonylag ilyen rövid időszak alatt ennyi szemtanúja legyen ennek a jelenségnek.

A kétkedők ellenére a belga légierő hadműveleti főnöke, Wilfred de Bouwer biztos volt benne, hogy az észlelések semmi esetre sem utalhattak a B-2-es Repülő Szárny vagy az F-117-es Lopakodó megfigyelésére.

Amikor Liege fölött a belga légierő F-16-os gépe eredt egy repülő háromszög nyomába, a földi radarok is észlelték az objektumot. A gép sem követni sem utolérni nem tudta. Repülési útvonalának rekonstruált nyomvonala az alábbi képen látható.

Később kiderült, hogy Belgiumban többszáz ilyen UFO-észlelést rögzítettek a katonaságnál. A légierő illetékesei hajlandóak voltak együttműködni az UFO-kutatókkal, a SOBEPS szervezet munkatársai nemcsak kézhez kapták az egyik említett F-16-os gép radarfelvételeinek másolatát, hanem felszállhattak egy AWACS felderítőgép fedélzetére is, amikor az a repülő háromszögek nyomába eredt!
Már maga a radarfelvétel is megdöbbentő volt, ugyanis a háromszög sebességének olyan változásait mutatta, hogy ha ember ült volna benne, az biztos nem élte volna túl a szédületes gyorsulást. Amikor Wilfred de Bouwer ezredes saját szemével látta a radarfelvételen, hogy a szerkezet kevesebb, mint öt másodperc alatt háromezer méterről százötven méterre süllyed, úgy döntött, ideje lenne nyilatkozatot tenni.  Most ebből idézünk:

“…A légierő arra a következtetésre jutott, hogy a belga légtérben számos rendellenes jelenség megfigyelésére került sor. A földi megfigyelők számos adatát a pilóták is megerősítették. A március 30-ról 31-re virradó éjszaka érkezett jelentések arra késztettek minket, hogy felállítsuk a hipotézist, miszerint meghatározhatatlan számú illetéktelen légi tevékenység zajlott légterünkben. Mind a mai napig semmi nyomát nem észleltük támadó szándéknak, sem a légierő gépei, sem a polgári repülőjáratok esetében. Nem tapasztaltunk fenyegető fellépést vagy zavaró tevékenységet …”

Előbb-utóbb eljön a nap, amikor ezek a jelenségek megmagyarázhatóak lesznek, de addig csak egy dolog biztos:

Az azonosítatlan repülő tárgyak valóságosak.


A kép illusztráció

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol