.

2035-re a magyar férfiak nagy része nem lesz képes gyermeket nemzeniHa semmi nem változik, a férfi meddőség 2035-re olyan kritikus szintre érhet, hogy már igen sokan nem lesznek képesek megtermékenyíteni a nőket.


A népességfogyásról és a férfi meddőségről február 23-án, Budapesten tartott kerekasztal beszélgetésen neves szakemberek elemezték a problémát, amit így jellemeztek:

A magyar férfiak megtermékenyítő képessége 20 éves távlatban a "megtermékenyítésre alkalmatlan" szint felé mutat és már most is minden ötödik fiatal férfit érint.
 

A kerekasztal résztvevői: Dr. Szűcs Erzsébet, a NEFI főosztályvezetőnője, Dr. Molnár Katalin főgyógyszerész, Prof. Dr. Balásházy Imre, a Tudomány a Családért Egyesület elnöke, Prof. Dr. Lovas Rezső, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, és Prof. Dr. Ősapay György, az MTA doktora.


"1938-ban volt az első olyan felmérés, amikor azt találták, hogy 120 millió spermium volt 1 ml ondóban. Ez a statisztikai adat a 90-es évekre 70 millióra csökkent, és ha grafikusan továbbvetítjük a tendenciát, azt látjuk, hogy 2035-re olyan alacsony spermiumszámhoz érünk, ahol az andrológusok és a WHO szerint a férfiak nem képesek megtermékenyítést elérni, az átlagos spermiumszám 20 milliós érték alá csökken. Ez a világszerte tapasztalható tendencia a népszaporulat olyan folyamatos csökkenését jelenti, hogy egyes nemzetek lassú kipusztulását eredményezheti" - mondta Prof. Dr. Ősapay György, a népszaporulat kérdésével, meddőségi problémák elemzésével, korrigálási lehetőségeivel foglalkozó szakember, a Magyar Tudományos Akadémia doktora.


Egyre kevesebb van belőlük


Meddőségi problémával a férfiak nem akarnak szembesülni, és ha tudomást is szereznek róla, többnyire elutasítják a felelősségüket. "A férfiakban egyáltalán nem tudatosul, hogy ők is lehetnek meddők, a hibát mindig feleségükben, vagy párjukban keresik. Orvosi vizsgálaton kell átesniük ahhoz, hogy egyértelművé váljon bennük van a hiba. Utoljára a férfi foglalkozik magával és még akkor is hárít, pedig nincs rá oka. A terméketlenség ugyanis betegséget és nem impotenciát jelent, nem szégyellnivaló dolog" - mondta Dr. Szöőr Anna pszichológus.

A kerekasztal beszélgetésen Dr. Makay Zsuzsa szociológus, a KSH Népességtudományi Kutatóintézetének tudományos titkára megdöbbentő adatokról számolt be. A magyar népszaporulat régóta csökkenő tendenciát mutat, a családok gyermekszám átlaga 1,3-1.4 körüli. Ezen érték alatt nehezen lehet visszafordítani a csökkenést, a lakosság számának minimális szinten tartásához szükséges családonkénti 2 gyermekre pedig szinte lehetetlen visszahozni. Mindez történik annak ellenére, hogy a magyarországii népességfogyás megállítását szívügyének tekintő szakember szerint a hazai fiatalok többsége szeretne családot alapítani és gyermeket nemzeni.

"Egyre nagyobb probléma a meddőség Magyarországon, a gyermeket vállalók között minden ötödik pár hosszas küzdelmet folytat a kívánt babáért. Sokak számára meglepő lehet, de ma már az esetek 60 százalékában a férfiak, és csupán 40 százalékban 'felelősek' a nők az elmaradt gyermekáldásért. Ma már tehát a férfiakon múlik, hogy a világ kihal, vagy sem. Ugyanakkor fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a férfi meddőség kezelhető. Amennyiben a kiváltó okok szervi eredetűek, orvos segíthet. Amennyiben nem erről van szó, tehát a meddőség nem funkcionális eredetű, akkor életmódbeli változtatásokkal, helyes táplálkozással, alkalmas öltözködéssel, és gyógyhatású készítményekkel javítható a spermiumszám" - nyilatkozta Dr. Ősapay György.


sg.hu

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china