.

A zarándoklat ünnepe: romeriaA spanyolok mindent megünnepelnek. Nincs is olyan hónap, hogy ne legyen benne legalább egy fiesta a városban, vagy szűkebb környezetében.


Így aztán nem is csodálkoztam, mikor a benalmadénai biopicra érve, hatalmas, színes forgatag vonult el a tér szélén. Mint kiderült, június harmadik vasárnapján tartják romeria ünnepét. Ezen a napon a zarándoklatot és a zarándokokat üneplik.
Az ünnep kialakulásának ideján a zarándokok célja a Szentföld volt, de a török birodalom térhódításával ezen zarándokút sok akadályba ütközött. Azon kevés zarándok, aki a nehézségek ellenére mégis nekivágott az útnak és megpróbált eljutni Szentföldre, nem biztos, hogy vissza is érkezett. Viszont aki visszaérkezett, azt megünnepelték.
A későbbiekben már csak egy közelebbi, országon belüli szent hely lett a zarándoklat célja. Ahogy múltak az évek, úgy kényelmesedtek el a zarándokok is. Kissé alábbhagyott buzgóságuk, mert mára már a falu széli kereszt meglátogatása is zaréndoklatnak számít, amit meg kell ünnepelni.

Benamadénán a díszes menet a városka központjából, Arroyo de la Miel-ből a város déli részére a tengerpart felé zarándokolt.
A menetet lovasok csoportja vezeti. Utánuk következnek a hintók. Kis szünet után feltűnnek az ünnepi ruhába öltözött hölgyek. A bal szélen a tisztesség hölgye, középen az ünnep királynéja, jobb oldalt pedig az erény királynéja.
A díszes baldahin alatt az ünnep névadója, a névtelen zarándok szobra integet a köszöntésére összegyűlt embereknek.
A zarándokot követték a feldíszített, ekhós szekerek. Mindegyik szekér után más csoport énekelt, táncolt. A hölgyeket még nem bágyasztotta el a nap, és a déli "zarándoklat". Jókedvük átragadt a nézőkre.
A mediterrán életforma merőben különbözik az északi konvenciókkal, szabályokkal tüzdelt kissé rideg mentalitástól. Itt minden alkalmat megragadnak a vidámságra, az énekre a táncra, és ebben az időben gondtalanul élvezik az élet örömeit.  Ilyenkor teljesen a mának élnek, le tudják tenni a hétköznapok gondjait és érzelmileg feltöltődve kezdik a következő hetet.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china