.

Vlagyimir Putyin földet és házat vett Marbella mellett
Vlagyimir Putyin szőlőbirtokos lett

 
Spanyolországban vásárolt tíz hálószobás kúriát az orosz elnök. A villához helikopter leszálló és 22 autó számára elegendő garázs is tartozik. A kilátásra sem lehet panasz, a birtokkal szemben a gibraltári szikla, attól balra meg Afrika látható. Az épület festői szőlőteraszok között helyezkedik el, az ott termő szőlőből pedig az ország egyik legdrágább borát lehet előállítani. Az újratelepítések mellett, a szőlőtermesztést és a palackozást a híres dán borász Peter Sisseck fogja felügyelni a birtokon.
 
Vlagyimir Putyin szőlőbirtokos lett
Vagyimir Putyin   (Fotó: Theatlantic.com)
 
Putyin spanyol kúriája közel van Marbellahoz, Malaga tartományban. A malagi repölőtér, ahonnan már közvetlen járat van Moszvába, kocsival alig egy óra. A háznak tökéletes kilátása van a Földközi-tenger felé, csodálhatja a Gibraltárt az Észak-afrikai partot, valamint észak felé tekintve a Serrania de Ronda hegységet. Az orosz vezető így az érintetlen andalúz tájat is élvezheti.
 
Vlagyimir Putyin szőlőbirtokos lett
Így néz ki Putyin spanyolországi birtoka (Fotó: Dailymail.co.uk)
 
A Daily Mail értesülései szerint a 62 éves orosz államfő ragaszkodott a szőlőültetvényhez és mindenképp be akarta ültetni a környező napsütötte teraszokat.
 
Az orosz elnök birtokán szigorú felügyelet mellett folynak a munkák. Putyin területeire tempranillo szőlőfajtát telepítettek, ami a helyi "Pingus" kultikus bor alapanyaga. A bornak nagyon magas az előállítási költsége, hiszen műtrágya és növényvédő szerek nélkül folyik a készítése. Egy palackért, akár 750 fontot is kérhetnek jó évjáratban.

Az ellenőrzött szüretet követően, két hatalmas föld alatti pincében folyik az érlelés. Az orosz elnök folyamatos fejlesztéseket hajt végre mind a szőlőben, pincében, mind az épületen egyaránt.

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol