.

Vízhjtású motorról számol be az RT.com
Vízzel hajtott motorról számol az RT.com internetes hírportál.


Az ilyen, a világhálón több fórumon is megjelenő híreket (cak néhány: Circuitomatogrosso, uol.com, teringa.net)  egészséges kétkedéssel fogadja az ember, mert ha igaz, ez a találmány alapjaiban változtatja meg a a világ energia ellátását.
© RT
A cikk szerint ez a vízzel hajtott motorkerékpár ejti ámulatba a világot, amely képes akár 500 kilométert is egyetlen liter vízzel megtenni.

A motorkerépárt egy Sao Pauloban, Brazíliában élő köztisztviselő, Ricardo Azevedo hozta létre, amely alkalmas arra, hogy egy szennyezett folyó vizével is működjön. A kialakítás része egy víztartály és egy külső gépkocsi akkumulátor, amelynek villamos energiáját használja a szerkezet a hidrogén és az oxigén molekulák szétválasztásához.


Ricardo úr magyarázza találmányát

A folyamat egy csőrendszer segítségével történik, amelynek végén a belső égésű motor elégeti a hidrogént, és ez biztosítja a motorkerékpár hajtásához szükséges energiát.

Az Azevedo úrról és motorkerékpárjáról készült videóban a feltaláló először megissza azt a vizet, amit aztán a motorkerékpár feltankolására használ, hogy bizonyítsa, valóban víz hajtja, nem valamiféle hagyományos üzemanyag.


<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/jV8rpumumxo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
 
"Ennek a motorkerékpárnak, amely vízből származó hidrogénnel működik az az előnye, hogy vízgőz jön ki a kipufogóból. Ez eltér a benzintől, amely szén-monoxidot eredményez." - mondta Azevedo.

A víz üzemanyagként történő felhasználásával már nagy autógyárak is kísérleteztek, mint az indiai Tata, az izraeli Phinergy kutatócsoport, amely egy Citroën C1-est épített át, sőt még a japán Toyotától és a német BMW-től sem áll távol az ötlet.
Ami viszont közös bennük: gazdaságos tömeggyártásra alkalmas konstrukciót eddig egyiküknek sem sikerült létrehozni.
 
Nem tehetünk mást, mint bízni benne, hogy Ricardo Azevedo köztisztviselőben felébredt technikai zsenialitás végre megoldja a világ energia gondját.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol