.

Víz alatti szoborpark nyílik a Kanári-szigeteknélA tenger mélyén nyílik szoborpark a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote közelében márciusban. Ebben s víz alatti múzeumban kezdetnek 35 alkotást helyeznek el a tengerfenéken. Jason DeCaires Taylor brit szobrász, akinek hétköznapi élethelyzeteket ábrázoló, víz alatti művei már évek óta láthatók például a Karib-térségben fekvő Bahamák és a mexikói Cancún közelében, két éve dolgozik az életnagyságú emberalakokon, amelyek speciális cementből készülnek. A szobrok 300 évet is kibírnak épségben a sós vízben, ugyanakkor nem szennyezik a környezetet. 
DeCaires korábbi alkotásain már látszik, hogy a szobrok idővel a természet részévé válnak, megtelepednek rajtuk különféle tengeri növények és korallok, különleges látványvilágot létrehozva a búvárok számára. A tervek szerint a művész 2017-ben készül el a múzeum összes, 400 alkotásával, a tárlat így folyamatosan bővülni fog a következő több mint egy évben. Végleges kiterjedése 2500 négyzetméter lesz 12-15 méter közötti mélységben. 
María Teresa Lorenzo, a Kanári-szigetek turizmusért felelős tanácsosa az első szobrok vízbe bocsátásakor tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a víz alatti szoborpark azért nagyszerű, mert egyesíti a turizmust, a kultúrát és a sportot. A projektet 800 ezer euróval támogatta Kanári-szigetek kormánya abban bízva, hogy jelentős érdeklődést vált ki, és így növeli a sziget bevételeit. - írja az MTI.


<iframe width="637" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/cNvjKVI-1ck" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
 
 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol