.

Vitába szállok Ferenc pápával"Az emberi méltóság tiszteletben tartása arra kötelez, hogy mindig elsőbbséget adjunk az egyén biztonságának a nemzetéhez képest" - nyilatkozta hétfőn a Migránsok és Menekültek Világnapjával összefüggésben Ferenc pápa. 
Az egyén csak egy biztonságos országban lehet biztonságban. A migránsok tömeges befogadásával jelenleg az európai örszágok destabilizációja zajlik. A kulturális különbségek, az eltérő hagyományok, az eltárő vallás, nem engedi meg a tömegek beolvadását az európai társadalmakba, és ez megosztottságot, ellenségeskedést szül, ezzel csokken az egyén biztonsága.
 

Ezt jól mutatja az évtizedek óta Németországban élő és dolgozó török vendégmunkások példája.  A nagyobb városokban külön negyedekben laknak,  folytatják hagyományaikat, az európaitól eltérő családképük és erkölcsi felfogásuk szerint élnek, amin az eltelt idő nem változtatott. Ezeket a negyedeket inkább elkerülik az őslakosok.


A további probléma, hogy ezzel az áradattal feltűnés nélkül tudnak beáramlani a radikális dzsihadista eszmékkel megfertőzött egyének, akiknél csak idő kérdése, mikor válnak terroristává. Ezáltal a befogadó országok polgárainak biztonsága nagymértékben csökken. Erre elég bizonyítékot adtak az utóbbi évek és az utóbbi napok terrorcselekményei.
 

A migránsok másként gondolják, mint a rend őrei

A pápa még több migráns befogadását szorgalmazza:
 

"Szélesebb lehetőségeket kell kínálni a migránsoknak és menekülteknek, hogy biztonságosan és törvényesen léphessenek be célországukba. Gyorsítani és egyszerűsíteni kell a humanitárius vízumok megadásának, a családok egyesítésének eljárását. Az újonnan érkezőknek megfelelő és emberhez méltó elhelyezést kell felajánlani, biztosítani kell hitük és vallásuk gyakorlásának szabadságát, és segíteni beolvadásukat


Az egész elképzeléssel az a baj, hogy elvárjuk a migránsoktól adják fel eddigi, gondolkodásukat, kultúrális hagyományaikat és vegyék át a befogadó ország kultúráját, vagyis olvadjanak be a befogadó ország társadalmába. Ez az elmúlt évtizedekben a már régóta kissebb csoportokban itt élő törököknél eddig sem ment, és nem tudom mi adja a reményt, hogy ez a jövőben menni fog? Erre utaló jeleket nem látni. Amit látni lehet az a radikalizmus és a terror terjedése. A barcelönai áldozatoknak épp úgy joguk volt a biztonságra, mint ahogy a pápa a menkültek biztonságáért száll síkra. 
Ez a menekültáradat egyébként is nagy sokk az európai társadalmaknak, amit még tetéz az itt is terjesztett dzsihadista radikalizmus.
Ennek a válságnak a megoldása nem Európában, hanem a migránsok szülőföldjén van.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china