.

Vitába szállok Ferenc pápával"Az emberi méltóság tiszteletben tartása arra kötelez, hogy mindig elsőbbséget adjunk az egyén biztonságának a nemzetéhez képest" - nyilatkozta hétfőn a Migránsok és Menekültek Világnapjával összefüggésben Ferenc pápa. 
Az egyén csak egy biztonságos országban lehet biztonságban. A migránsok tömeges befogadásával jelenleg az európai örszágok destabilizációja zajlik. A kulturális különbségek, az eltérő hagyományok, az eltárő vallás, nem engedi meg a tömegek beolvadását az európai társadalmakba, és ez megosztottságot, ellenségeskedést szül, ezzel csokken az egyén biztonsága.
 

Ezt jól mutatja az évtizedek óta Németországban élő és dolgozó török vendégmunkások példája.  A nagyobb városokban külön negyedekben laknak,  folytatják hagyományaikat, az európaitól eltérő családképük és erkölcsi felfogásuk szerint élnek, amin az eltelt idő nem változtatott. Ezeket a negyedeket inkább elkerülik az őslakosok.


A további probléma, hogy ezzel az áradattal feltűnés nélkül tudnak beáramlani a radikális dzsihadista eszmékkel megfertőzött egyének, akiknél csak idő kérdése, mikor válnak terroristává. Ezáltal a befogadó országok polgárainak biztonsága nagymértékben csökken. Erre elég bizonyítékot adtak az utóbbi évek és az utóbbi napok terrorcselekményei.
 

A migránsok másként gondolják, mint a rend őrei

A pápa még több migráns befogadását szorgalmazza:
 

"Szélesebb lehetőségeket kell kínálni a migránsoknak és menekülteknek, hogy biztonságosan és törvényesen léphessenek be célországukba. Gyorsítani és egyszerűsíteni kell a humanitárius vízumok megadásának, a családok egyesítésének eljárását. Az újonnan érkezőknek megfelelő és emberhez méltó elhelyezést kell felajánlani, biztosítani kell hitük és vallásuk gyakorlásának szabadságát, és segíteni beolvadásukat


Az egész elképzeléssel az a baj, hogy elvárjuk a migránsoktól adják fel eddigi, gondolkodásukat, kultúrális hagyományaikat és vegyék át a befogadó ország kultúráját, vagyis olvadjanak be a befogadó ország társadalmába. Ez az elmúlt évtizedekben a már régóta kissebb csoportokban itt élő törököknél eddig sem ment, és nem tudom mi adja a reményt, hogy ez a jövőben menni fog? Erre utaló jeleket nem látni. Amit látni lehet az a radikalizmus és a terror terjedése. A barcelönai áldozatoknak épp úgy joguk volt a biztonságra, mint ahogy a pápa a menkültek biztonságáért száll síkra. 
Ez a menekültáradat egyébként is nagy sokk az európai társadalmaknak, amit még tetéz az itt is terjesztett dzsihadista radikalizmus.
Ennek a válságnak a megoldása nem Európában, hanem a migránsok szülőföldjén van.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol