.

Visszahozta a vízbe ejtett telefontKét héttel ezelőtt különös látogató jelent meg Hammerfest körül, Norvégia rartmenti vizein - egy hámmal ellátott beluga.


Keveset tudunk bizonyos cetek eredetéről, de egyesek azt gyanítják, hogy ezt a tengeri emlőst az orosz haditengerészet képezte ki, és valószínűleg megszökött. Azóta megszabadították a hámtól, és a beluga továbbra is a közelben maradt.
 
A közelmúltban azonban valamit felfedeztek a beluga személyiségével kapcsolatban, miután kiderült, hogy valójában elég figyelmes.

Egy nap, míg Hammerfestben és környékén tartózkodtak, Ina Mansika és barátai úgy döntöttek, hogy a vízpartra mennek, hogy lássák, megtalálják-e az állítólagos korábbi kémet. Ekkor valami nagyon csodálatos dolog történt.

Nem csak, hogy ott volt a beluga, hogy üdvözölje őket, hanem a segítségükre sietett, amikor Mansikát egy kis baleset érte.

"Megálltunk a hajódokkon, hogy megnézzük, és reméltük, hogy van esélyünk arra, hogy meglássuk," - mondta Mansika. "Elfelejtettem behúzni a dzsekim zsebét, és a telefonom az óceánba esett. Azt hittük, hogy örökre eltűnik, amikor a bálna le nem merült és néhány perc múlva visszajött a telefonnal a szájában!"

Az alábbi videó ezt a hihetetlen pillanatot mutatja be.
<iframe width="728" height="410" src="https://www.youtube.com/embed/kgOxzcQ8TFI" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
Mansika megdöbbent.
 
"Mindenki teljesen meg volt lepődve. Szinte alig hittük el, amit láttunk," - mondta. "Szuper boldog voltam és hálás, hogy visszahozta a telefonomat."

Sajnos a víz okozta károsodás miatt a telefon működésképtelenné vált, de Mansika mindenképpen nagyra értékelte, amit a beluga tett: "Szeretem az állatokat!" - mondta. "Ez a beluga annyira kedves."

Nem világos, hogy a beluga túlságosan hozzászokott-e az emberekhez, és már nem képes vadon élni, mivel korábban nyilvánvalóan kiképezték, de a tisztviselők azt mondják, hogy a legjobb érdekeit tartják szem előtt. A helyi hatóságok állítólag azt tervezik, hogy áthelyezik őt egy menedékhelyre, ezzel a gesztussal viszonozva a kedvességét, amit már bizonyított.
 
<iframe width="728" height="410" src="https://www.youtube.com/embed/gX__wL3KaHM" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

 

ujvilágtudat
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol