.

Virágvasárnappal kezdődött a spanyolok legnagyobb ünnepe, a Semana Santa"Semana Santa"-nak hívják Spanyolországban a húsvét előtti szent hetet, amelynek díszes felfonulásaira milliók kiváncsiak.Malaga a Calle Larios előtti tér
 
A körmenetek két leghíresebb helyszíne, Sevilla és Malaga. Ilyenkor megtelnek a hotelek, elfogynak a kiadó lakások, és mindenki az utcákon tolong. Az ünnepi felvonulások virágvasárnappal kezdődnek és a Húsvét előtti nagyhét minden napján újabb és újabb résztvevőkkel tartják meg.  Ezeket a meneteket minden városban, faluban megrendezik, még a legkissebb település is rendelkezik az ehhez szükséges szobrokkal, díszekkel, jelmezekkel.

Benalmadena, a Costa del Sol kedvelt üdülőhelye csupán egy kissebb városka, így a virágvasárnapi felvonulás sem olyan hatalmas mint Malagán. Azonban a menetek jellemzője olyan, mint nagynevű szomszédjában.  Főszereplő a trónusnak hívott hordozható emelvény, amelyen különböző szobrok, életképek láthatók. A kissebb trónusok súlya is meghaladja a többszáz kilót, és 20-30 ember hordozza.


Meglepetés volt a Benalmadénai felvonulást záró trónus, mivel ezt a nem kis súlyt hölgyek cipelték. Előttük a vezérlő ember halad, aki meghatározza a pihenőket, és felügyeli a menetet. Amikor megkongatja a trónus elejére függesztett harangot a hordozók megállnak, leteszik a nagy súlyt a trónus földig érő lábaira, majd újbóli kongatásra nekiveselkednek és odébb viszik vagy száz métert, ahol újból megpihennek. Nem csoda, ha ezek a menetek több órán át tartanak.


A menet felügyelője
 
A sort fekete ruhába öltözött zenészek zárják. A dobpergés messziről elárulja merre jár a menet. A távolodó látványt sokáig lehet élvezni, mivel a sűrűn beiktatott pihenők miatt lassan haladnak.


A zenekar


A felvonulás végével ez a képet látták a nézők, pedig szemből jobban mutattak
 


 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol