.

Villám csapott a riói Krisztus-szoborba:Belecsapott a villám a Rio de Janeiróban található  Megváltó Krisztus szoborba.


A február 10-én, péntek este történt látványos esetről felvétel is készült. Az elmúlt 15 évben ez már a harmadik eset volt, hogy villámcsapás érte a gigantikus szobrot.

A riói Corcovado-hegy csúcsán található Krisztus-szobor magassága 30 méter, az emlékmű teljes súlya pedig csaknem 1000 tonna. 

Távolabbról látni jobban a villám útját ahogy belecsap a szoborba.

A szobor története:

1850-ben egy lazarista pap Pedro Maria Boss javasolta, hogy a Corcovado-hegyre II. Péter brazil császár lányának Izabella hercegnőnek tiszteletére egy keresztény emlékművet állítsanak, de a terv soha nem valósult meg.

Ugyanez az ötlet 1921-ben került ismét a figyelem középpontjába, amikor Brazília függetlenségének 100. évfordulója alkalmából az egyik ismert hetilap pályázatot írt ki egy nemzeti emlékhely megtervezésére. A győztes Heitor da Silva Costa pályaműve lett: ami egy hatalmas Krisztus-szobor, amely mintha oltalmazón magához akarná ölelni a várost. Az elképzelés megvalósítására a Rio de Janeiró-i főegyházmegye Emlékműhét elnevezéssel Brazília-szerte sikeres adománygyűjtést rendezett.
1985-ben kötélvasutat építettek a hegycsúcshoz. Végállomása 40 méterre van a Corcovado legmagasabb pontjától, és innen gyalog, 220 lépcsőfokon juthatunk el a szobor lábánál kialakított kilátóteraszhoz. 


 Az ott élők hite szerint a szobor védelmezi az alatta elterülő 9 milliós várost

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol