.

A világvégétől a NASA mentheti meg a Földet - áll a hírekbenAkik eddig nem tudták most megtudhatják, milyen hatékonyan tevékenykedik a NASA a Föld védelmében - tudatja velünk a média.

 
A NASA keretein belül tevékenykedő Bolygóvédelmi Koordinációs Iroda célja, hogy megvédje a Földet a világvégét okozó aszteroidáktól - áll a hírekben.

Ma este nyugodtabban alhatunk,- irja a huffingtonpost.com,  a NASA ugyanis elindította új hivatalát, amely a potenciális veszélyt jelentő aszteroidákat figyeli. Ez az új részleg felügyeli az összes űrügynökség földközeli objektumokra irányuló megfigyelését, illetve összehangolja a szövetséges űrügynökségek munkáját, amennyiben az szükségessé válik.
Ez azért praktikus, mert így lagalább tudni fogjuk, mikor csap belénk a nénkő. Ma nem, tehát aludjunk nyugodtan -  javasolja  a cikk írója.

Egy ilyen objektum kipusztíthat minket
Egy ilyen objektum elpusztíthatná az életet

Ha az amerikai űrügynökség, valamint más nemzetközi szervezetek nem képesek megállítani egy Föld felé tartó objektumot, a NASA szerint a most megnyitott hivatal és az ezzel létrejött szervezeti felépítés felkészítheti az embereket a becsapódásra, figyelmeztetheti az ütközési zónában élőket és segítheti a katasztrófaelhárítási szervek munkáját. A részleg vezetője Lindley Johnson. Ő volt egyébként a földközeli objektumok megfigyelésére alakult program vezetője is, ami most beépült az új hivatalba.

A NASA mintegy 1500 új földközeli objektumot észlel évente, ennek 90 százaléka nagyobb, mint 900 méter. Most az űrügynökség azt reméli, hogy a kisebb, de még mindig veszélyt fenyegető aszteroidákat is követni tudják majd. A 100-150 méteres aszteroidák 75 százalékát ugyanis jelenleg nem észlelik.

Reméljük csak fantázia marad
Reméljük csak fantázia marad

 

"Az aszteroidák felderítése, nyomon követése és bolygónk védelme olyan feladat, amit az egész nemzetközi közösségnek komolyan kell venni" - nyilatkozta John Grunsfeld, a NASA egyik munkatársa. „Bár ma nincs ismert veszély, a 2013-as Cseljabinszk szuper tűzgolyó, és a Földet nemrég szorosan megközelítő Halloween aszteroida is arra emlékeztet minket, hogy továbbra is éberen kell figyelni az eget.”

 

A NASA egyébként már korábban is tett erőfeszítéseket, hogy megvédje a Földet a pusztító aszteroidáktól. A Nukleáris Biztonsági Igazgatósággal együtt azon dolgoznak, hogy ha kell, nukleáris fegyverrel is el lehessen téríteni egy aszteroidát.

Most már csupán egy olyan bizottságra lenne szükség, amelyik az emberiséget veszélyeztető háborús feszültség növekedését figyeli, és amikor a feszültség elér egy kritikus pontot, közbeavatkozik és megszünteti a feszültséget generáló indulatokat.  Valószínűség számítás szerint egy pusztító háború kitörésének nagyobb az esélye, mint egy pusztító aszteroida becsapódásnak.


Egymás pusztítása helyett ez is egy módszer az indulatok levezetésére

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol