.

Világvallás lett a pénzimádat 

Napjainkban öt nagy hagyományos vallás uralja a földet: hinduizmus, judaizmus, buddhizmus,  kereszténység és az iszlám. Azonban a XVIII. századtól kezdve rohamaosan terjedt a hatodik és mára már a legtöbb hívővel rendelkező vallás:

A pénzimádat.


Mára minden vallást felülírt a pénz imádata
 

Világvallásoknak azokat a vallásokat hívjuk, amelyek a legtöbb hívőt számolják Földünkön - fogalmaz  a wikipédia.


Ilyen megközelítésból nézve a pénz utáni vágy, a pénz istenítése minden vallást felülírt, a pénzimádat a lett a legnépesebb vallás Földünkön.  XVI. Benedek pápa mondta a 2008-as pénzügyi válság idején: "A pénzimádat elhomályosítja az igazi istent".  A mostani egyházfő, Ferenc pápa szerint a pénzimádat felelős a háborúkért. A kereszténység vezetői tehát bűnbe vezető útnak látják a pénz imádatát.

A pénz a hatalom eszköze, a hatalom meg lehetővé teszi a vágyak teljesülését. A pénz utáni vágy a pénz imádata veszélyes dolog, mert háttérbe szorítja az alapvető erkölcsi értékeket és megszerzéséért sokan bűnös cselekedetektől sem riadnak vissza. Ez alól országok vagy azok vezetői sem kivételek.

A pénzimádatot nem papok, nem próféták hirdetik, hanem az a társadalmi rendszer, amiben élünk. Társadalmunk eljutott arra a pontra, amikor az egyént nem emberi értékei, hanem pénze, vagyona alapján becsüli meg. Ez az értékítélet felülírja a vallások tanításait és szívtelen, embertelen társadalomba vezet.

A pénz istenítése olyan mélyen beégett tudatunkba, hogy már el sem tudunk képzelni egy emberséges társadalmi rendszert.

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol