.

Világvallás lett a pénzimádat 

Napjainkban öt nagy hagyományos vallás uralja a földet: hinduizmus, judaizmus, buddhizmus,  kereszténység és az iszlám. Azonban a XVIII. századtól kezdve rohamaosan terjedt a hatodik és mára már a legtöbb hívővel rendelkező vallás:

A pénzimádat.


Mára minden vallást felülírt a pénz imádata
 

Világvallásoknak azokat a vallásokat hívjuk, amelyek a legtöbb hívőt számolják Földünkön - fogalmaz  a wikipédia.


Ilyen megközelítésból nézve a pénz utáni vágy, a pénz istenítése minden vallást felülírt, a pénzimádat a lett a legnépesebb vallás Földünkön.  XVI. Benedek pápa mondta a 2008-as pénzügyi válság idején: "A pénzimádat elhomályosítja az igazi istent".  A mostani egyházfő, Ferenc pápa szerint a pénzimádat felelős a háborúkért. A kereszténység vezetői tehát bűnbe vezető útnak látják a pénz imádatát.

A pénz a hatalom eszköze, a hatalom meg lehetővé teszi a vágyak teljesülését. A pénz utáni vágy a pénz imádata veszélyes dolog, mert háttérbe szorítja az alapvető erkölcsi értékeket és megszerzéséért sokan bűnös cselekedetektől sem riadnak vissza. Ez alól országok vagy azok vezetői sem kivételek.

A pénzimádatot nem papok, nem próféták hirdetik, hanem az a társadalmi rendszer, amiben élünk. Társadalmunk eljutott arra a pontra, amikor az egyént nem emberi értékei, hanem pénze, vagyona alapján becsüli meg. Ez az értékítélet felülírja a vallások tanításait és szívtelen, embertelen társadalomba vezet.

A pénz istenítése olyan mélyen beégett tudatunkba, hogy már el sem tudunk képzelni egy emberséges társadalmi rendszert.

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china