.

A világ vezető orvosi folyóirata hivatalosan is idegméregnek minősítette a fluoridotAz elmúlt néhány évben gyors ütemben nőtt azon bizonyítékok száma, miszerint a fluorid negatív hatással lehet az egészségünkre.

 

Sokan gondolják, hogy az illetékesekben sikerül tudatosítani a fluorid mérgező hatását és a nátrium-fluoridot valamilyen módon el kell távolítani a világ vízellátásából és a fogkrémekből.
 

A közelmúltban nagy lépést sikerült tenni ennek érdekében. A világ egyik legrangosabb orvosi folyóiratában, a The Lancetben a fluoridot száz százalékos neurotoxinnak (idegméregnek) minősítették. Innentől kezdve ugyanabba a kategóriába tartozik, mint az ólom, az arzén és a higany.

A tanulmány a Lancet Neurology folyóiratban jelent meg először még 2014 márciusában. Ebben a szerzők azt állították, hogy sok hasonló neurotoxint még nem sikerült beazonosítani a világon. Megjegyezeték, hogy egyre több gyermek esetében alakulnak ki idegrendszeri fejlődési fogyatékosságok a neurotoxinok hatására.

A tanulmány szerzői azt találták, hogy míg a fluorid megtalálható számos ország vízellátásában, kimutatható az erősen feldolgozott tea márkákban is, amelyeket valószínűleg túlzottan szennyezett területeken termesztenek. (Vélhetően fluoridos vízzel öntözték.)
 
Ugyanakkor egyre nő azoknak a száma, akik megpróbálják teljesen elkerülni a fluoridos fogkrémeket, és a természetes megoldásokat keresik, hogy gondoskodjanak családjaik biztonságáról.
 
A világ számos országában fluoridot adnak a vízellátáshoz, de a legtöbb helyen tiltják az alkalmazását. Miért van ez? Mert a fluorid rendkívül veszélyes az egészségünkre. Az ivóvízben lévő fluorid sokféle rákfajtával hozható összefüggésbe.

Az emberi fogyasztásra szánt fluorról és terjesztéséről bővebben itt lehet olvasni: Legyen vagy ne legyen?

1. - https://www.thelancet.com/journals/laneur/article/

Forrás: újvilágtudat
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol