.

A világ legkisebb strandja Spanyolországban találhatóAlig 40 méteres partvonalával, jellegzetes félkör alakú, erodált sziklákkal körülvett formájával a Spanyolország egyik különleges strandja.

A Spanyolországban mintegy 8000 kilométernyi tengerpart található , amelyen több mint 3000 strand van. Létezik mindenféle strand, nagy, széles, türkiz vizű, kövekkel, finom homokkal... Számos lehetőség közül választhatunk és ezen belül található a világ legkisebb strandja, amely sokak számára ismeretlen. 
Az Ibériai-félsziget északi részén, konkrétan Llanes asztúriai területhez tartozó Gulpiyuri strand a világ legkisebb strandja, kevesebb mint 40 méteres partjával. A Kantábriai-tenger eróziója következtében kialakult karsztos sziklák veszik körül a területet ami 40 méteres partszakasszal rendelkezik, a víz pedig még egy méter mély sincs, így ülve vagy fekve lehet benne megmártózni.
A természeti emlékművé nyilvánított Gulpiyurit finom fehér homok borítja, és egy mészkő szikla zárja le a tengertől. Mindössze 100 méterre található a Kantábriai-tenger , ahonnan két szikla közötti keskeny szurdokon bejövő víz biztosítja a kis tavacska vízét, írja a az as.com   
 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol