.

A világ legfiatalabb anyukája öt éves korában szültA világ legfiatalabb anyukája, aki egészséges csecsemőt szült, most már 75 éves. A perui Lina Medina 5 éves volt amikor megszülte kisfiát.

 

Sokan nem is gondolnák, de bizony az orvostudomány előtt nem ismeretlen a gyermekek korai pubertása, habár elég ritka az olyan eset, mint az alábbi történetben szereplő perui kislányé.

Valószínű, hogy az agyalapi mirigy betegsége miatt hormonzavar alakult ki nála, mely lehetővé tette a terhesség kihordását is. Petefészke megfelelt egy teljesen kifejlett, felnőtt női petefészeknek.

Lina Medina, 1939 tavaszán mindössze öt esztendős volt, amikor indián édesanyja orvoshoz vitte. Könyörögve kérlelte dr. Gerardo Lazodát, űzze ki kislányából a gonoszt, akinek hasa immár hatalmasra duzzadt.
 

Az orvosok tumorra gyanakodtak, de a vizsgálatok során legnagyobb meglepetésükre kiderült, hogy Lina legalább nyolc hónapos terhes.


A gyereket azonnal átszállították egy másik perui kórházba. Nem sokkal később, 1939. május 14-én császármetszéssel világra hozta 2,7 kg-os kisfiát. Lina, az orvos után Gerardonak nevezte el.

Bár a kislány, állítólag már három éves korától menstruált, mindenkit megdöbbentett az eset, s azonnal megkezdődtek a találgatások az apa kilétét illetően.

Hiába faggatták azonban Linát erről, nem tudott elfogadható magyarázatot adni. A pszichológus szerint, korának megfelelően, egy öt éves gyerek szellemi szintjén állt, és szívesebben játszott babáival, mint saját gyermekével. Senkinek, semmiféle ötlete nem volt arra, ki ejthette teherbe Linát.

Így a legkézenfekvőbb gyanúsított a kislány apja lett, akit letartóztattak nemi erőszak és vérfertőzés vádjával. Ám egy idő után, kellő bizonyíték hiányában, kénytelenek voltak szabadon engedni.

Soha nem derült ki mi az igazság. Idővel Lina visszakerült a családjához, akik vele együtt nevelték fel a fiát. Gerardo csak tíz évesen tudta meg, hogy a nővére valójában az édesanyja.

Soha, semmilyen egészségi problémája nem volt, de 1979-ben leukémiában meghalt. Lina 1972-ben, 38 évesen férjhez ment és szült egy másik kisfiút.


Lina 1972-ben és 2015-ben
 http://www.unbelievable-facts.com/2016/08/lina-medina-the-worlds-youngest-mother.html
 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol