.

Vietnámban elkészült a világ leghosszabb gyalogos üveghídjaA Bach Long (Fehér Sárkány) függőhíd, amely a Moc Chau régió legújabb turistalátványossága a vietnámi Son La tartományban., két hegyet köt össze egy 150 méter mély völgy fölött.


A helyi idegenforgalmi hivatal kezdeményezni fogja, hogy a Guinness Világrekordok könyve hivatalosan is a világ leghosszabbjaként ismerje el a vietnami függőhidat.
 
A vietnami Fehér Sárkány-híd háromrétegű edzett üvegből készült, amelyet a Saint Gobain francia cég gyártott. Az építtetők szerint még ha egy üvegpanel egyik rétege el is törne, a másik két réteg még mindig képes lenne megtartani öt tonna súlyt.

 

A gyaloghíd teherbíróképességét úgy ellenőrizték, hogy teher- és személyautókkal hajtottak rá. Egyidejűleg akár 500 ember is tartózkodhat rajta mind gond nélkül.

A hatóságok abban reménykednek, hogy az új attrakció még több turistát vonz a fővárostól, Hanoitól 200 kilométerre nyugatra fekvő, festői szépségű hegyvidéki régióba, amely híres teaültetvényeiről, vízeséseiről, denevérbarlangjáról és hegylakó népcsoportjairól.

Forrás: travelo.hu

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol