.

Vidéki SpanyolországVannak időszakok, amikor az embernek elege lesz a nyüzsgő városi világból és szép,nyugalmas környezetben vágyik felüdítő kikapcsolódásra. Ennek egyik legjobb módja a falusi turizmus, ami egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Már a pandémia előtt is sokan kedvelték a vidéki környezet nyugalmát, de a koronavírus idején kialakult félelemben még többen akartak "fertőzésmentes" területre elvonülni .
Spanyolországban sincs ez másként. Az ország párját ritkitóan bővelkedik látnivalókban, mégis szárnyal a falusi turizmus. Ennek egyik frekventált helye Asztúria, ahol sok régi falu kínál szálláshelyeket. Ezek közül az egyik

Taramundi


Taramundi helye Asztúriában
 
Észak-Spanyolországban, Asztúria hegyes vidékei bővelkednek patakokban, kis folyócskákban. A hőmérséklet télen sem megy fagypont alá, nyáron is kellemes 24-25 fok a jellemző. Zöld növényzet, megragadó tájak, háborítatlan falvak. Kell ennél több a természet szerelmeseinek?


Vizimalom Taramundi határában
Taramundi sem kerülte el a vidék kiüresedésének folyamatát. Százötven éve még1700-an éltek itt, mára a 640 főre csökkent a lakosok száma.Csupán az utóbbi évtizedben indult be a falusi turizmus, ami gazdasági fellendülést hozott az itt élő embereknek.   Ez talán megállítja a lakosság elvándorlását amit a turizmus fellendítésével kívánnak megállítani.
 
A faluból jelzett, kényelmes túrautak indulnak a környező hegyekbe, melyek bejárása maradandó élményt nyújt.


"Vizek útja", hirdetik az erdei sátát a turázóknak.


A falu egyes részei visszaidézik a múltat. Évszázazadokon keresztűl ilyen környezetben éltek itt az emberek.
 
A városka mai főtere és a belváros utcái kilógnak ebből az ódon környezetböl. 
 
 
A környező falucskák, olyanok min egy-egy  időkapszula. Legközelebb a néhány perc alatt elérhető Teixois település van. 

Ez arról hírres,higy a faluban generációk óta dolgozik egy kézműves család, akik fém evőeszközüket gyártanak. A 20-30 eurós kések kanalak közül kiemelkedik az interneten 1.000.- euróért kínált kis bicska, amiből ugyan nem lett tömegtermék, de azért így is megtalálja vásárlóját.


Az itt készült evőeszközöknek kis múzeuma is van, amire ez a méretes kés hívja fel a figyelmet.
 
A falu többi része is múltat idézi.  Hamar be lehet járni azt a néhány utcát ahol még most is laknak. 


Séta után be lehet térni a helyi specialitásokat kínáló étterembe.

Miután jól belaktunk, adjunk hálát a jóistennek, hogy minket odahaza kényelmes modern otthon vár, és jó érzéssel feltöltve térjünk vissza szálláshelyünkre.

P.R.

 

 

 

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol