.

Van egy hely, ahol évente kétszer kettéválik a tengerKét dél-koreai sziget között minden évben előbukkan egy földsáv a tengerben, amelyen az érdeklődők átkelhetnek.

 
 

A dél-koreai Jindo- vagy Csin-sziget különleges természeti jelenségről ismert: évente általában kétszer kettéválik itt a Kelet-kínai-tenger, létrehozva egy keskeny földsávot, amelyen keresztül a helyiek és a kíváncsi turisták átgyalogolhatnak a közeli Modo-szigetére. A jelenséget Mózes csodájaként is emlegetik.

A természeti csoda március és június között két alkalommal következik be, és már 1975-ben jelentős népszerűségre tett szert, amikor az akkori dél-koreai francia nagykövet a Vörös-tenger bibliai szétválasztásához hasonlította egy francia újságban. A szigeten élő helyiek, illetve az egyre nagyobb érdeklődést tanúsító turisták minden évben négynapos fesztivál során ünneplik a jelenséget.

A körülbelül egy órán át látható, 2,8 kilométer hosszú földsávon tömegek indulnak meg a Jindónál jóval kisebb Modo irányába.

A tenger szétnyílása az árapály-tevékenységnek tudható be, és ami a víz szétválásának tűnik, az valójában a tenger szintjének csökkenése. A helyieknek a tudományos magyarázat mellett természetesen megvan a saját legendás elképzelésük is az eseményről.

A történet szerint egykor rengeteg tigris élt a szigeten, és amikor rátámadtak a környező falvakra, az emberek a Modo-szigetre menekültek. Egy idős, Bbyong nevű asszonyt viszont véletlenül hátrahagytak.
Bbyong nagy magányában mindennap a tenger istenéhez imádkozott, hogy ismét találkozhasson a családjával. Álmában az isten megígérte neki, hogy másnap szivárvány tűnik majd fel a vízen, és azon keresztül a szerettei felkereshetik őt.Amikor az asszony kiment a partra, a tenger szétvált előtte, és egy szivárványút jelent meg rajta, amin visszatértek hozzá a családtagjai.

Forrás: foldjáró

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china