.

Változások a védőoltás beadása utánAz  emberek jelentős része kissé szkeptikus a COVID ellen kifejlesztett védőoltásokkal kapcsolatban

 

Az elején mindjárt le kell szögezni, aki úgy érzi, neki szüksége van az oltásra mert csak akkor van biztonságban, akkor mindenképpen adassa be magának. A félelem a fertőzéstől nagyobb bajt tud csinálni,mint maga a fertőzés.

Azonban sok kérdés merül fel a Covid19 védőoltás beadásával kapcsolatban. Az RNS típusú oltások a gének fehérje termelését manipulálják. Gyógyászati célú génmódosítás embereken eddig még nem történt, hosszútávú hatásuk nem ismert.  Azonban potenciális biztonságossági kockázat lehet az emberi genomba történő beavatkozás és plazmidintegráció. 
Oltsak vagy ne oltsak?
 
A DNS 3%-a állit elő fehérjéket. Az RNS alapú (génekre ható) oltások ebbe a 3%-ba épülnek be, de hogy ez milyen hatással van a fennmaradó 97%-ra, arról nincsenek ismeretek. Ez most ki fog derülni, hiszen a lakoság nagy részét  RNS alapú vakcínával fogják beoltani. Ekkora mintán (A tervezett oltások száma több millió) ki kell  jönnie az esetleges  negatív mellékhatásoknak.. 

Szomorű példát mutat a nem kellő alapossággal vzsgált, mégis forgalomba került gyógyszer hatásairól a Contergan botrény. A Contegrant a szülés megkönnyítése érdekében ajánlották a terhes nőknek. Az előre nem látott súlyos következményeket a nyomorékként született Contergan-gyerekek szenvedték el. 
Persze most lehet mondani, hogy az nem vakcía, és ez nem ide való példa. Ez csupán arra jó példa, hogy mindenre kiterjedő vizsgálat nélkül forgalaomba hoznott gyógyászati termékeknek súlyos következményei lehetnek.

Biztonságosnak tartott oltások kifejlesztése 3 fázisban történik. 

1. laboratóriumi vizsgálataok
2 álllatkisérletek  (akár generéciókon keresztül)
3 embereken végzett tesztelések 

A koronavírus ellen fejlesztett RNS vakcínánál a 3. fázis vizgálata, (amikor már minden megfelelőnek tűnik), idő hiányában elmaradt, vagy csak kis létszámú csoportokon végezték el. A nem egészen egy év alatt kifejlesztett és már forgalomba is hozott koronavírús elleni vakcínák 3.fázisú tesztelését tehát a már beoltott és a még beloltásra váró emberek, tudtuk nélül fogják elvégezni..

Amit egyenlőre az oltással kapcsolatban tudumk:


1 Oltás után biztos, hogy védett lettem?    NEM

A beoltottak a második oltást követő 95%-a egy hét után nem kapja el a vírust, de ha mégis, akkor egészen biztosan nem lesz a betegség lefolyása súlyos vagy tragikus.

Szlávik János

2 Elkerülhetjük a szájmaszk viselését? NEM  
3 Megszűnik a szociális távolságtartás kötelezettsége?   NEM    
4 Biztosan nem adom tovább a bennem lévő fertőzést másoknak?     NEM tudni, vizsgálják
4 Létszám korlátozás nélkül találkozhatok emberekkel?   NEM
5 A védőoltás mindenkit megvéd?        NEM   


További információk a  fősodratú médiában. Cak figyelni kell!
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol