.

Valóban Jézus gyerekkori otthonát találták meg Nazaretben?Názáretben azonosították annak a mészkőből készült épületnek a maradványait, ahol a kis Jézus is tölthette annak idején a gyerekkorát. A felfedezés valódiságára számtalan egymástól független bizonyíték is a rendelkezésre áll.


Dr. Ken Dark brit archeológus vezette azokat az ásatásokat, melyek során egy olyan épület maradványaira bukkantak, melyre illenek a történelmi leírások, feljegyzések.

Jézus titokzatos otthona, ahol gyerekként élt

Az Izrael északi részén előkerült építmény feltehetően Máriáé és Józsefé volt annak idején, több mint 2000 évvel ezelőtt.

A felfedezést követően a sajtó azonnal ráharapott a dologra. Boldog-boldogtalan interjút szeretett volna kérni az archeológustól, és az ásatást végző kollégáitól. A média figyelme hamar összpontosult Észak-Izraelben, és azonnal azt kezdték el pedzegetni, hogy valóban megvan-e Jézus szülőháza, vagy sem.

Dr. Dark nem volt 100%-ig biztos az eredményeiben. Az ominózus helyszínen valóban előkerült egy mészkőből álló építmény, melyre illett, a más korabeli dokumentumokban említett leírás, ez azonban még önmagában nem vonta magával azt a tényt, hogy Jézus gyerekkori otthonára bukkantak volna.

A média azonban folyton folyvást feltette a nagy kérdést, vajon tényleg megtalálták Jézus szülőházát?

Nem kizárt, hogy tényleg megvan Jézus szülőháza

A Krisztus előtti első században épülhettek a megtalált mészkőfalak, és a komplexum kialakítása megegyezik az akkoriban használt otthonok paramétereivel.

Bizonyító erejű lehet az otthon hitelességére vonatkozóan az, hogy számtalan bizonyíték van arra, hogy az otthont megpróbálták megvédeni, és egy komplett templomot is húztak fölé a hetedik században, a falait pedig mozaikokkal díszítették.

Ezt nem tették volna meg egy egyszerű mészkőből készült lakkal, éppen ezrét eleve felmerült a gyanú, hogy ez a komplexum valamiért különleges volt.

Egyértelmű tehát, hogy Jézus gyerekkori otthonát látták a bizánci és később a keresztes időkben is. Hogy ezek az emberek honnan tudták biztosra, hogy ez az a ház, arra hamar rá lehet jönni.

Jézus keresztre feszítését követően a Jézussal kapcsolatos dolgok, tárgyak, ruházatok…stb. szerepe jelentősen felértékelődött. Így nem maradt titokban és hamar híre ment, hogy melyik házban nőtt fel annak idején a kicsi Jézus.

További leletek bizonyítják a Jézus elméletet

A tárgyi bizonyítékok konkrét hiány azonban sokáig nem tudta eldönteni a kérdést, de 2006-ban aztán felpörögtek az ásatási munkálatok, melyek az 1880-as években történt leállást követték.

Az új ásatásokkor olyan leletek kerültek elő, melyek arra engedték következtetni a régészeket, hogy annak idején egy család élhetett itt. A különös tárgyak között volt egy törött főzőedény, orsó, és egyéb mészkőből készült tálak, edények.

A mészkőből készült tárgyak alapján biztosra lehet venni, hogy egy zsidó család élhetett az épületben, ugyanis a zsidók hite szerint a mészkő nem lehet tisztátalan.

Az épület egyes részei szinte teljesen megsemmisültek, míg más részei annyira épen megmaradtak az emlékezetnek, hogy még kivehető volt a krétából készült padlózat is.

Egy zarándoklat szövege szintén csak megerősíti a Jézus-otthon teóriáját.

Adomnán, aki a skót lona-sziget kolostorának apátja volt, 670-ben írt egy szöveget, mely alapul vette Arculf pápa zarándoklatát is.

„a templom egykoron ház volt, melyben az Úr a gyermekkorát töltötte.”

Az épület maradványaiból jól kivehető, hogy az épület mellett valóban épült egy sír, melyet sokan úgy gondolnak, hogy eredetileg József végső nyughelyeként szántak, azonban a sír rejtélyes okoknál fogva csak jóval később épült meg, és nem találtak benne semmilyen emberi maradványt.

Bár nem lehet továbbra sem egyértelműen kijelenteni, hogy valóban megtalálták-e Jézus gyerekkori otthonát, de mindenesetre a bizonyítékok nagy része arra mutat, hogy a felfedezés valódi.

A jövőben, ha minden hitelt érdemlően bebizonyosodik az eredetisége, valószínűleg komoly zarándokhellyé alakítják át, ahová bárki ellátogathat majd, aki kíváncsi arra, hogy hol töltötte az Úr a gyermeki éveit.


világtitkai

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china