.

Vakcínák nélkül is hatalmasat csökkent a fertőzöttek száma IndiábanA szakértők sem  értik, mitől lett ilyen  kevés a fertőzött Indiában

Egyelőre a tudósok is értetlenül állnak a jelenség előtt, hogyan csökkenhetett drasztikus mértékben a fertőzöttek száma Indiában, főleg azok után, hogy ez volt a járvány egyik legsúlyosabban érintett országa, írja a Sky News.

A járvány csúcsán naponta közel 100 ezer új esetet diagnosztizáltak Indiában, szeptember óta ez a szám mostanra 11 ezer körülire csökkent.

A helyzet annyira kritikus volt 2020 második felében, hogy novemberben például Újdelhi lélegeztetőgéppel rendelkező kórházi ágyainak 90 százalékos volt a telítettsége, múlt csütörtökön pedig már csak 16 százalék.

Az biztos, hogy nem a vakcinák okozták a jelentős csökkenést a betegek számában, mert az oltási program csak januárban kezdődött.

Az indiai kormány a saját intézkedéseit dicséri  miszerint az segített, hogy kötelezővé tették a maszkviselést. 

A szakértők szerint viszont gyakorlatilag lehetetlen, hogy a maszkok ilyen áttörést okoztak volna a járvány terjedésének megfékezésében, ugyanis az esetszámok országszerte csökkennek, a maszkviselési hajlandóság pedig nem nőtt.
 


Van aki hordja, van aki nem

Vineeta Bal, az indiai nemzeti immunológiai intézet egyik kutatója szerint sok területen elérhették a nyájimmunitást, de a társadalom még így is sebezhető maradt, különösen az újonnan megjelenő mutánsokkal szemben.

Ugyanakkor egy állami felmérés szerint még nem érhették el a nyájimmunitást mivel csal minden ötödik indiai kapta el a vírust., holott a nyájimmunitás kialakulásához becslések szerint  minimum 70 százalékos átfertőződésre lenne szükség..

A tanulmányból az is kiderült, hogy sokkal többen betegedtek meg városokban, mint falvakban, a vidéki területeken ugyanis lassabban tud terjedni a koronavírus, értelemszerűen azért, mert kisebb a népsűrűség, több a szabad terület, nincs akkora zsúfoltság sehol.

A John Hopkins University szerint Indiában a járvány kezdete óta 10.9 millióan fertőződtek meg igazoltan és 155 813  (1,4%) olyan ember ember hunyt el, akinek koronavírus is volt a szervezetében. -írja a 24.hu

 
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol