.

Vagy csaló, vagy szentEz év május 26-án, 90 éves korában meghalt Prahlad Jani indiai jógi, aki állítása szerint évtizedek óta nem fogyasztott ételt és vizet.


Élete folyamán sok hívet szerzett magának
 
A hosszú hajú és szakállas Prahlad Jani -1929-ben született Indiában. Emlékei szerint 12 éves korában olyan sprituális tapasztalaton ment keresztül, ami megerősítette benne a hitet, hogy kapcsolatban áll Amba istennővel.
 

Ahogy cseperedett, vörösbe öltözött és orrgyűrűt viselt a hindu istennők divatja szerint. Napjait jóga- és meditációs gyakorlatokkal töltötte.
Jani azt állította, hogy az istennő  gyermekkorában megáldotta, ezért lehetővé vált számára, hogy táplálék nélkül éljen. Ezért követői szentnek tartották.
2003-ban azt mondta, hogy "az élet elixírjét a számban lévő lyukból kapom, amely lehetővé teszi, hogy étel és víz nélkül éljek". Ez persze erős kétségeket ébresztett az orvos társadalpmban. Az orvosok biztosak benne, hogy az ember hosszú ideig nem bírja ki étel vagy víz nélkül.
"Hát ezt ellenőrizni kell" - gondolták az orvosok  2010-ben.  Katonai orvosokból álló csoport két hétig tanulmányozta őt a Gudzsarát prefektúra legnagyobb városa, Ahmedabad egyik kórházában. Kamerákkal és zártláncú televízión keresztül figyelték a nap minden percében. Tanulmányozták a szerveit, agyát, ereit, vizsgálták a szívét, tüdejét és a memóriáját. Nem találtak rendellenességet.
Két hét alatt valóban nem evett, nem ivott, nem járt vécére, és csupán az időszakos gargalizálás és fürdés során.érintkezett folyadékkal.
"Hiába figyeljük, hiába vizsgáljuk, nem tudjuk, hogyan képes életben maradni." - mondta akkoriban Sudhir Shah neurológus.
 
Prahlad Jani a kórházi megfigyelés idején.

Az indiai Védelmi Kutatási és Fejlesztési Szervezet által kezdeményezett vizsgálat eredményeit soha nem tették közzé és szakértői értékelésre sem nyújtották be.

Az élet egyszer mindenkinél véget ér. Janinak május 26-án fejeződött be földi pényafutása- Éjfél után vitték kórházba, de az ott lévő orvosok megérkezésekor  rmár  csak a halálát tudták megállapítani.

Titkát magával vitte abba a világba, aminek létében egész életén keresztül szentül hitt. Az orvosok pedig vizsgálódásaik ellenére sem tudták eldönteni, hogy csaló  vagy valóban természetfeletti képességekkel megáldott szent. volt.

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol