.

Űlőkabinos drónt fejlesztettek KínábanEmbert is szállít a kínai drón

A két óra alatt feltölthető, 100 kg súllyal terhelhető drón a cég adatai szerint tengerszinten 23 percig képes repülni. A légkondicionált személyszállító kabinba egy ember fér, hátizsákkal együtt – maga a jármű pedig behúzott propellerekkel egy parkolóhelyen is elfér. A legnagyobb repülési magasság 3.5 km, a legnagyobb mért haladási sebesség pedig 100 km/h, adta hírül a brit The Guardian.
A bemutató szerint azután, hogy beállítottuk, hova is akarunk menni, az utasoknak csak két parancsra van szükségük, az egyik a felszállásra, a másik a leszállásra utasítja a gépet, ezt pedig egy tableten keresztül kommunikálhatjuk le a rendszerrel. A híradások szerint az utasok meghibásodás esetén nem kapnak lehetőséget manuális irányításra, ehelyett a cég olyan távirányító rendszeren dolgozik, amellyel probléma esetén átveszi az irányítást a gép felett és biztonságosan landol vele. Derrick Xiong, a cég marketingigazgatója szerint a drón jóval biztonságosabb egy helikopternél, mivel jóval több propellere is van, így akár ha csak egy propellerkar marad működésképes, spirálmozgással egy durvább, de még így is biztonságos landolást lehet végrehajtani.

A cég társalapítója, Shang Hsiao a CES területén azt nyilatkozta, hogy reményei szerint drónjukat 200-300 ezer dolláros áron lehetne értékesíteni, de egyelőre mindez törvényileg igencsak kérdéses, hiszen az amerikai hatóságok például még a drónhasználattal kapcsolatos törvénykezéseket és légiszabályokat sem alkották meg – ennek megtörténtével nyilván a piac összes működőképes modelljére átvilágítás vár.

Derrick Xiong, a cég marketingigazgatója szerint a jármű száznál is többször repült a Guangzhou körüli erdőségekben, alacsony utazási magasságban, számos esetben utassal együtt.

24.hu

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china