.

Ukrajnában is találtak hosszúkás koponyát 

Idegen lénytől származónak tartják a fura formájú koponyát és a hozzátartozó csontvázat, de a tudósok szerint csak ősukrán írja a Mirror

 
Bizarr, természetellenesen hosszúkás alakú koponyája van annak a nagyjából 1600 – 1700 éves csontváznak, amit archeológusok ástak ki a csak Oroszország Stonehenge-e néven ismert Arkaim területén, Cseljabinszk városa mellett. A tudósok úgy vélik, hogy egy nő maradványairól van szó, aki a mai ukrán nép ősének tekinthető törzsből származott. A földönkívüli lények hívei azonban biztosak benne, hogy a maradványok idegen lénytől származnak – írja a Mirror.
 

Eddig a világ különböző pontjain találtak a mostani lelethez hasonló megnyúlt koponyákat.  A vizsgálatok szerint két fajta létezik belőlük. Az egyik a mesterségesen deformált kopnya, a másik a természetes növekedésből származó hosszúkás forma.


Egyiptomi hercegnő fejszobra és egy természetesen fejlődött hosszúkás koponya

Az a különös, hogy Dél-Amerika,  és Egyiptom után Európa keleti részén is előkerült a szokásos emberi koponyától eltérő forma.  Ez felveti annak valószínűságét, élt egy olyan humanoid faj a történelem előtti időkben, amelynek tagjai egymástól távoli kontinensekre is eljutottak.
A Peruban találtak Paracas koponyák néven váltak ismertté.  A 2013-14-ben végzett DNS vizsgálatok azt mutatták, a koponyák egy eddig ismeretlen humanoid fajhoz tartoznak.


Természetesen fejlődött Paracas koponyák


Az archeológusok szerint szó sincs földönkívüliekről. Az Urál-hegység délkeleti lejtőin, a Miassz folyó partján fekvő terület ősi népeinek körében ugyanis elterjedt szokás volt, már újszülött kortól körbekötni a koponyát, hogy az hosszúkás formájúra nőjön. Az UFO-hívek szerint azért, mert az általuk istenekként tisztelt földönkívüli látogatókra akartak hasonlítani.

„Meglepően jó állapotban maradt csontvázra bukkantunk” – mondta el Maria Makurova, régész az Itar-taszsz orosz hírügynökségnek. „Lehetséges, hogy a csontváz egy nőé volt, aki a mai Ukrajna, Kazahsztán, és Oroszország területén egykor élő, Szarmata törzshöz tartozott. A koponyája azért van megnyúlva, mert a törzs hagyományai szerint a gyermekek fejét kötéllel körbekötötték” –tette hozzá. Azt elutasította, hogy a földönkívüli teóriákat kommentálja, de annyit elárult, hogy a tudománynak egyelőre nincs válasza a fura, koponyadeformáló szokás elterjedésére.

Arkaim mai képe

De ez csak egy, az Oroszország Stonehenge-ét körülvevő titkok közül. A kör alakú építményt az időszámításunk előtti negyedik évezredben emelték, az angliai Stonehenge-ével megegyező vonalak mentén. Csak 1987-ben fedezték fel, azóta a bronzkor történetkutatásának egyik fontos színhelye lett. 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china