.

Újabb romok a civilizáció kezdetének idejébőlA romokat Dargeçitben, Törökországi Mardin tartományában, a Boncuklu nevű területen fedezték fel. A lelőhelyen négy sztélét is találtak, amelyek Göbekli Tepe sztéléire emlékeztetnek.

Mardin a történelem folyamán otthona volt a sumér, akkád, babilóniai, hettita, római, oszmán és más civilizációknak. A Mardinban felfedezett új romoknál négy sztélét is feltártak a neolitikus korszakból. A négy sztéle közül azonban csak három maradt fenn épségben.
 

Kodaş Ergül, a Mardin Artuklu Egyetem Régészeti Tanszékének adjunktusa elmondta, hogy

"Az elemzések szerint a templomként azonosított épületben négy sztélé volt. Úgy gondoljuk, hogy az itt élő civilizázió 11300 éve alkotta az épületet. Az ásatások folytatódnak, de a sztéléket már feltártuk. Az egyik sztélé törött, de a másik három még mindig tökéletes állapotban van."

Kodaş hozzátette, hogy még nem jutottak el a templom padlózatáig, de azt tervezik, hogy egy hónap alatt elérik. Azt is mondta, hogy még nem láttak semmiféle ábrákat a négy sztélén és a templomban, amely Göbekli Tepéhez hasonlóan a neolitikus korszakból származik.
 
Göbekli Tepe egy régészeti lelőhely Törökország délkelet-anatóliai régiójában, ahol az emberi történelem egyik első temploma található még az írásbeliség kialakulása előtt.  Még azelőtt épült, hogy a népek leteleptek volna, amikor az emberek még vadászként éltek.

Göbekli Tepe régebbi, mint a világ legidősebb templomai és szerkezetei. Sok faragvány található a templom sztéléin, amelyek többnyire állatokat, például skorpiót, rókát, bikát, kígyót, vaddisznót, oroszlánt és vadkacsát ábrázolnak. - írja az ujvulágtudat

https://www.aa.com.tr/tr/kultur-sanat/mardinde-11-bin-yillik-tapinak-bulundu/1630809
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china