.

Újabb elmélet a dinoszauroszok kihalásárólAz általánosan elfogadott elmélet szerint egy óriás aszteroida becsapódása pusztította ki 65 millió éve a Föld élővilágának 90 százalékát, de nem biztos, hogy a dínók is ennek következtében haltak ki.A tudomány dobálózik a millió évekkel, közben még azt sem tudja pontosan, hogy tíz, vagy százezer éve milyen civilizációk, milyen életformák, milyen emberek éltek a Földön, hogyan fejlődött ki, honnan származik az ember. (Az ezer sebből vérző dawini elméletet erre nem ad kielágítő magíarázatot.)  Ha a mai emberiség kialakulásának időhosszát összehasonlítjuk a dinoszauruszok kipusztulásának időhosszával, akkor meg kell állapítani, hogy a dínók haldoklásnak millió éveihez képest a homo sapiens csupán egy villanásnyi idő alatt fejlődött ki és vette birtokba a földet, ami valahol megint ellentmond a természetes evolúciónak.

Amikor paleontológusok azt mondják 65 millió éve egy csapásra pusztult el a Föld élővilágának jelentős hányada, nem azt jelenti, hogy a becsapódás éjszakáján az élőlények 90 százaláka jobb létre szenderült. Még további 10-100, vagy akár millió évekig is létezhettek, de ez földtörténeti korba illesztve elenyésző időszak.

Az ominózus aszteroida becsapódási helyét meg is találták a Mexikói Öböl környékén, azonban senki sem értette, és nem érti azóta sem, hogy miért csak az őshüllők pusztultak ki, és a többi élőlény nem.

Most egy új elmélet igyekszik megmagyarázni, mi történhetett 65 millió évvel ezelőtt, ami véglegesen megpecsételte a dínók sorsát.

Az új teória azt állítja, hogy kihalásuk saját evulúciós fejlődésük előre nem látható következményének köszönhető. Az aszeroida becsapódás után a Föld megmaradt élővilága regenerálódni kezdett. A legújabb kutatások szerint azonban a dínoszaruszok tojásai csupán 5-6 hónap után keltek ki. Ennyi idő alatt más fajoknál már megfogant a második generáció, vagyis gyorsabb ütemben szaporodtak mínt a dínók. Ráadásól a dinó tojások tápanyagban dús élelmet jelenthettek a megmaradt kissebb ragadzóknak. végül az a helyzet állhatott elő, hogy a születásek száma elmaradt a halálozások számától. Ez a tendencia pár százezer év alatt kipusztította az összes dinoszaurusz fajt. - állítjk a kanadai Calgarí Egyetem kutatói.


Vagyis az a helyzet állt elő, hogy a Föld domináns ősi fajából hirtelen egy ritkuló faj lett, amely gyorsan közeledett a kihalás felé. Hogy hány százezer, vagy millió év után pusztult el az utolsó dinoszaurusz, még a tudomány nyitott kérdései közé tartozik.


Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol