.

Új nyelviskola Malagán 

Próba hét a legújabb malagai nyelviskolában.

A dublini székhelyű Liffey College nyelviskola elsősorben az angol nyelv oktatására a alkult a Cambridge Egyetem égisze alatt. A nyelviskola A Dublint átszelő Liffey folyóról kapta nevét és mint minden vállalkozás ez is igyekszi terjeszkedni. Az idén Malagán nyitott új iskolát, ahol a spanyolokat szeretné angolra, az itt élő külföldieket, pedig spanyolra tanítani. Costa del Solon, Malaga körzetében angolok, finnek, németek vásároltak ingatlanokat éa sokan közülük ide is költöztek, de nem beszélnek spanyolul.

A recepció és a csoport
Mivel az iskola még nem eléggé ismert, a hirdetések mellett egy hetes díjmentes bemutató tanfolyamokat szerveztek, melyekre a résztvételt a városban megrendezett különböző eseményeken lehetett nyerni.  Egy hét nem sok, ez alatt az öt fős csoport leginkább az iskola tanítási módszerével tudott megismerkedni.
Oktatási metodikájukban fontosnak tartották a nyelv gyakorlati alkalmazását, ezért a tanteremben eltültött napok váltakoztak az élet valós szituációival. Az egy hétből két napon a város különböző helyein lehetett gyakorolni a tanultakat, ami leginkább egy-egy kávézó teraszán történt. Azért érdekes helyzetgyakorlat volt a belvárosban lévő vásárcsarnok meglátogatása, ahol a bevásárlás gyakorlati szóhasználatát lehetett megfigyelni.
A mór időkben épült városkapu most a csarnok bejáratául szolgál. Az impozáns üvegablak előtti standokon szinte mindent lehet kapni
A áruféleségek spanyol nevét is könnyebb megjegyezni, ha látjuk jelentését, és közben halljuk a kiejtést. Érdekes, de hasznos koncepció a szótanulásra.
Az egy hét gyorsan elrepül, ilyenkor csak izelítőt lehet kapni a spanyol nyelvből. Akinek megjön a kedve a további nyelvtanuláshoz, beiratkozhat valamelyik kurzusra a tudásának megfelelő szintre.

A magazin nevében sok sikert kívánok Malagán a Liffey College Dublin nyelviskolának.


 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol