.

Új emberfajt fedeztek fel KínábanEgy rejtélyes ősi emberelőd koponyáját találták meg tavaly Kínában a régészek, amelyet a szakemberek új emberfajként azonosítottak, és a Homo Longi, vagyis a „Sárkányember" nevet kapta.


A felfedezésről három tanulmány is beszámolt a 2021-es esztendő júniusában. A tudósok szerint EZ AZ EMBERFAJ LEHET A MODERN EMBER LEGKÖZELEBBI EVOLÚCIÓS ROKONA AZ EDDIG ISMERT ŐSEMBEREK KÖZÜL, MINT A NEANDERVÖLGYI VAGY A HOMO ERECTUS. A csoport feltételezhetően mintegy 146 ezer éve élt Kelet-Ázsia területén.

A Sárkányember több mint 146 ezer évvel ezelőtt élhetett Kína északkeleti részének hűvös régiójában FORRÁS/ILLUSZTRÁCIÓ: CHUANG ZHAO


Ez az egyik legfontosabb felfedezés az emberi fosszíliák tekintetében– magyarázta Chris Stringer professzor, a londoni Természettudományi Múzeum munkatársa, az emberi evolúció egy vezető szakértője, aki a The Innovation című tudományos szaklapban publikált tanulmányra hivatkozott. – Ez az emberiség evolúciójának egy különálló ága, amely nem a modern emberré válás útján volt, hanem egy hosszú, különálló ágat képviselt, amely abban a térségben fejlődött több százezer évig, majd kihalt.

A koponya hatalmas az emberi fajokhoz tartozó átlagos méretű koponyákhoz képest, az agya viszont nagyjából hasonló nagyságú. Valószínűleg egy 50 éves korában meghalt férfié lehetett, aki erőteljes testalkatú és kemény embernek tűnik a lelet alapján.

A KUTATÓK SZERINT A FELFEDEZÉS ÁTÍRHATJA AZ EMBERI EVOLÚCIÓ TÖRTÉNETET. 

A szakemberek azt is elárulták, hogy ez az egyik legteljesebb ősember fosszília, amelyet valaha találtak. - írja az origo

 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol