.

Ufók a stadion felett
Amit több mint tízezren láttak és a mai napig nincs rá magyarázat

 

1954 október 27-én Olaszországban a Fiorentina - Pistoiese bajnoki labdarúgómérkőzés kezdetét izgatottan várták a

Fiorentina                                  Pistoiese

szurkolók és a játékosok is. A Fiorentina a bajnokság megnyerésére hajtott, így nagy volt a tét. Egyébként kár volt izgulniuk, mert a bajnokság végén 33 veretlen meccsel és 12 ponttal előzte meg a Fiorentina a rivális Milant, de ezt ezen a napon még nem lehetett tudni. A firenzei Artemio Franchi Stadionban több mint tízezer néző volt kíváncsi a bajnoki mérkőzésre


Artemio Franchi Stadion, ahol az események történtek

A délután kezdődött mérkőzés második félidejét azonban furcsa dolgok szakították meg. A nézők a játék helyett az eget kezdték figyelni, ahol két szivar, mások szerint inkább korong alakú tárgy jelent meg. A játékosoknak is feltünt, hogy a közönség Ardico Magnini, a Fiorentina sztárjának cselei helyett inkább az eget bámulja. A bíró sípjába fújt, a játék félbeszakadt, így már a játékosok is teljes figyelmüket a két ismeretlen repülő szerkezet felé fordíthatták.
A szerkezetek gyors mozgással úsztak a játéktér fölé, majd megálltak. Úgy két percig maradtak ebben a helyzetben, majd egyre nagyobb sebességgel eltávolodtak a stadiontól. Nem sokkal távozásuk előtt fehér szálak kezdtek hullani az égből, ami befedte a környék háztetőit. Nem telt bele egy óra és ez a fehér anyag nyomtalanul elpárolgott. (Máshol is előfordult, hogy ufók feltűnése után, ilyen fehér pókhálószerű anyag szállingózott a földre. (Ezt az anyagot angol nyelvterületen angyalhajnak, a franciáknál fils de la vierges-nek hívják.)

Az eseménynek szemtanúja volt Luigi Boni, későbbiekben a Fiorentina csapat szurkoló klubjának egyik vezetője, így emlékszik vissza az eseményekre:


"Ma is tisztán emlékszem arra a hihetetlen látványra.  Eleinte gyorsan mozogtak, majd hirtelen megálltak.  Alakjuk leginkább egy kubai szivarhoz hasonlított. Szerintem földönkívüliek voltak, ebben biztos vagyok."


Roberto Pinotti professzor az olasz ufó kutatók  Firenzében élő vezető szakértője szerint a mai napig nem tudja senki, hogy annak a furcsa anyagnak volt e valami köze az ismeretlen objektumokhoz vagy sem. A rejtélyt csak fokozta, hogy néhány nappal később a szicíliai Gelea városában szintén ilyen "eső" hullott.

Egy újságíró, Giorgio Batini mintát vett az anyagból, és bevitte az egyetemi laboratóriumba, ahol megállapították, hogy nem radioaktív, és hogy bór, magnézium, kalcium és szilícium alkotják, de ennél többet nem tudtak mondani róla.

Az ötvenes évek elején különösen népszerű téma volt a "repülő csészealj". Az emberek hinni akartak, de a bulvár sajtón kívül tudományos lapok nem foglalkoztak a témával. Luigi Boni szerint ez igen meggyőző eset volt a repülő csészealjak létezésére mert, több mint tízezren látták. A lelátón ültek, egyszerű emberek, diákok, tanárok, ügyvédek, sőt úgy tudja még egyetemi professzor is vásárolt jegyet a mérkőzésre. Ezek mind a saját szemükkel győződhettek meg róla, hogy világban olyan dolgok is léteznek, amit a tudomány nem tud racionális elvekkel megmagyarázni.
Ezt az esetet csak elhallgatni, de meg nem történté nyilvánítani nem lehet. Ahhoz túl sokan látták, és még ma is élnek szemtanúk.  A tudomány a mai napig adós a magyarázattal, ugyan úgy mint a legtöbb ufó megfigyelésnél.


Forrásanyag: https://www.youtube.com/watch?v=vIOgNWJcwsU
 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china