.

Tüntetnek a spanyol diákok"Méltó, ingyenes és minőségi közoktatást" - ezzel a felhívással hirdette meg a szakszervezet a kétnapos megmozdulást, amelynek első napján, szerdán, országszerte több közép-, és felsőoktatási intézményben sztrájkoltak a diákok.


Középiskolai és egyetemista diákok ezrei vonultak utcára Spanyolország több mint 40 városában csütörtökön, követelve a parlamenttől, hogy azonnal vonja vissza azokat a jogszabályokat, amelyek megalapozták az előző kormányzati ciklusban a konzervatív Néppárt (PP) által bevezetett oktatási reformot.

"Több tanár, kevesebb szenátor!" "A munkások gyerekeit az egyetemekre, a bankárok gyerekeit a földekre!" - egyebek mellett ezeket a feliratokat lehetett olvasni a diákok transzparensein a fővárosban tartott tüntetésen

"Akik azt mondják, hogy nincs pénz az oktatásra, azok elviszik a millióikat olyan adóparadicsomokba, mint Panama" - nyilatkozta a Ana García, megmozdulást szervező diákszakszervezet főtitkára.

A spanyol parlament a múlt héten szavazta meg, hogy leállítja a néppárti kormány által elindított intézkedéseket, azonban a diákok szerint ez nem elég, és követelik a jogszabályok visszavonását.

Az elmúlt négy évben ez a 22-ik tüntetés az néppárti oktatási reform ellen.

MTI

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol