.

Tudtad, hogy a világ legkisebb temploma Malaga tartományban van? Nem csak Spanyolországban, hanem az egész világon Benalmadenában van a legkisebb katolikus templom. Sokan ismerik a rendkívüli Castillo Monumento Colomares kastélyt, amely méltóságteljesen áll Benalmádena pueblo elején. Ennek ellenére kevesen tudják, mit rejt magában ez a különös megjelenésű kastély: a Guinness Rekordok Könyve szerint itt található a világ legkisebb temploma.

A világ legkisebb temploma a Colomaresi Magyar Szent Erzsébet templom, ami Kolumbusz Kristóf emlékére  a spanyolországi Malagáhöz közeli Benalmádenában épült.
A szabálytalan alakú "templom" alapterülete 1,96 m² . A Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült a Colomares- kastély, aminek különlegessége a Magyar Szent Erzsébet-templom, ami mindössze két négyzetméteres. Ez a világ legkisebb katolikus temploma.

Ezt a "templomot", ami kívülről csak egy falbemélyedésnek látszik, a rábidai kolostor főpapja szentelte fel.  Apró, két négyzetméteres mérete ellenére mindennel fel van szerelve, ami az istentiszteletek megtartásához szükséges. 

Állítólag már esküvőt  is tartottak bene, de kis mérete miatt csak a pap tartózkodhatott bent a templomban, míg a menyasszonynak és a vőlegénynek kívülről kellett hallgatnia a szavakat.

A Colomares Monument Castle építése 1987-ben kezdődött, amikor Esteban Martín Martín nőgyógyász és sebész, aki 30 évig dolgozott az Egyesült Államokban, visszatért Spanyolországba, úgy döntött, emlékművet állít Kolumbusz Kristóf tiszteletére. Esteban saját kezével és két kőműves segítségével hét évig építette ezt az egyedülálló alkotást, felhasználva  művészeti,  és építészeti ismereteit. További terveit nem tudta megvalósítani, mivel 2001-ben elhunyt.
 A világ legkisebb temploma  a Castillo Monumento Colomares épületében található, Benalmadena Pueblóban.

 

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol