.

A Trappist-1 törpecsillag körül hét Föld-szerű bolygót találtakSajtótájékoztató keretein belül jelentették be a NASA szakemberei, hogy Naprendszerünkön kívüli bolygókat találtak. Ezek közül hét Föld-szerű, mindegyiken van víz és három bolygón kialakulhatott már az élet is.


Arra a kérdésre azonban, hogy biztosak-e benne, hogy élet van a most felfedezett bolygókon, csak annyit mondtak a kutatók: "ez még csak a kezdet".

A hét bolygó ami a Trappist-1 nevű törpecsillag körül kering, és a Nap körüli bolygók pályája


Michael Gillon, a kutatás vezetője a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, már nem az a kérdés, hogy megtalálják-e a második Földet, hanem az, hogy mikor.

A most felfedezett bolygók légköre is alkalmas lenne arra, hogy ott élni lehessen. A felületük sziklás, a hat bolygó hőmérséklete pedig 0-100 Celsius-fok között mozog.

Dr. Amaury Triaud azt nyilatkozta, a Trappist-1 csillag fél milliárd évnél idősebb, és valószínűsítik, hogy a bolygók is akörül vannak. Gillon pedig hozzátette: több molekulából és a légköri viszonyokból arra következtetnek, hogy van élet legalább három bolygón.

Az exobolygók létezése évszázadokon át csak tudományos feltételezés volt. Az első valódi bizonyítékok csak az 1990-es évek elején kerültek elő, azóta azonban több ezer Naprendszeren kívüli égitestet azonosítottak. Az efféle objektumok keresése többek közt a földön kívüli élet kutatásának szempontjából is igen fontos.Fantáziarajz a Trappst-1 egyik bolygójáról

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china