.

Torremolinos híres vendégeiTorremolinos

A jó módú utazók, pénzes aranyifjak, színészek, híres emberek, az 1950-es években fedezték fel Torremolinost.  Olyan kedves tengerparti városka nyugalmára vágytak, ahol senki sem ismerik fel őket, és tetszés szerint szórakozhatnak. Ebbe a szórakozásba minden belefért. Szexuális szabadság, hatalmas partik, lazulás a homokos tengerparton,stb. A Franco rendszer eltűrte a kicsapongásokat, mivel a leggyakoribb vendégek, az angol arisztokraták, rengeteg valutát hoztak az országba.
Ennek kapcsán Torremolinos divatos hely lett a felső körökben.
A 60-as évek elején Torremolinos már szélesebb körben is ismertté vált. 

Néhány híres vendég:

Brigid Bardot

Spanyolország az 1950-es években, hogy  javítson nemzetközi megítélésén, a Malaga melletti Torremolinosban lazított a szigorúan prűd állami gyeplőn. Ezt az ide látogató gazdag brit arisztokrácia kedvéért tette, akik rengeteg angol fontot váltottak át pezetára. Valutára Franco országának nagy szüksége volt, amiért elnézték a Torremolinosban kialakult szabadabb életstílust. A szabadabb légkörben a nyugati filmstúdiók  is kaptak forgatási engedélyt.
Brigid Bardot először 1954-ben a The Moonlight Jewellers című film forgatása miatt járt Spanyolországban, amelyet akkori férje, Roger Vadin rendezett.  A film sok jelenete Torremolinosban játszódik. A francia szexszimbólum jelenléte és szabados viselkedése nem maradt észrevétlenül, kiváltotta a városka vallásos közösségének nem tetszését. Levelet írtak a polgármesternek, amelyben arra kérték, utasítsa ki a színésznőt "erkölcstelen viselkedése és hozzáállása miatt"


John Lennon 

1963 áprilisában elkészült a Beatles  Please Please Me című albuma, amely után a tagok kikapcsolódásra, pihenésre vágytak. John Lennon 22 éves, Paul McCartney 20 és a zenekar producere, Brian Epstein sem volt még 30. Paul, Ringo és George Harrison a Kanári-szigetekre, míg Lennon és Epstein az egzotikusnak tűnő, spanyolországi Torremolinosba  utaztak kikapcsolódni

1963, Lennon és Epstein megérkeztek Torremolinosba

Epstein és Lennon jó barátok voltak. Az ifjú Lennon – aki néhány héttel az utazása előtt lett először apa – még teljesen ismeretlen volt Spanyolországban.  (A Beatles karrierje a következő hónapokban kezdett beindulni.)
Epstein barátja, a Torremolinosban élő Shelagh Tennan,  megnyitotta a városban az első angol bárt, miután feleségül vett egy nála csaknem 40 évvel idősebb brit arisztokratát. Abban a bárban a legújabb angol számokat játszották, a bár teraszán pedig sok hiresség hallgatta az új zenei stílust.  
Lennon látogatásának nyomát őrzi Shelagh Tennan Tina's nevű bárja, ami az 1960-as évek közepétől a mai napig folyamatosan működik.

 
   
 

Frank Sinatra

Már híres sztár volt amikor a nehéz természetű Sinatra a Von Ryan ezredes (1965) című háborús film forgatására Malagába érkezett.

Sinatra a malagai reptérre érkezik
 
Mark Robson által rendezett filmet több országban is forgatták, amelynek olaszországi és spanyolországi jelenetei a rendező és az amerikai sztár közötti folyamatos veszekedéssel teltek.
Sinatra meg akarta változtatni a film végét, ami kiborította a rendezőt, de végül a Fox filmstúdió engedélyt adott a változtatásra.
Az amerikai sztár távoli és gőgös karakterét Francisco Reyero újságíró is bemutatta, aki a művész spanyolországi látogatását ismertette. " "Sinatra egomániás volt, akivel nehéz volt egyetértésre jutni, kivéve a pincéreket, akiknek a toleranciát biztosította a 100 pezeta borravaló”.
 A forgatás után a torremolinosi El Pez Espada hotel teraszán összeverekedett a "Pueblo" helyi újság fotósával, aki a színész társaságáról akart fényképet készíteni. A verekedés eldurvult, feljelentés lett a vége. Végül a bíróság sértegetése miatt 25000 pezeta pénzbüntetést kapott. A bírság megfizetése és két nap eltelte után után elvitték a malagai repülőtérre, ahol feltették a Párizsba induló gépre.
„Soha nem térek vissza ebbe az átkozott országba” – esküdött meg akkor a sértett énekes és színész. 

P.R. 

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china