.

Több, mint 90 százaléknyi eltérés a jelentett adatok és a valóság közt
A statisztikai adatokat mindenki igyekszik a saját előnyére alakítani. Igy volt ez Spanyolországban a Valenciai Modern Művészeti Múzeum (IVAM) jelentéseiben is, ahol éveken át teljesen hamis látogatottsági adatok láttak napvilágot

 
A kelet-spanyolországi kikötőváros képtára saját adatai szerint tavaly 1,3 millió érdeklődőt vonzott, ami azt jelentené, hogy a világ egyik leglátogatottabb múzeuma lenne, Spanyolországban harmadik helyen állna a madridi Prado és Szófia királyné Múzeum után.
Mint az El País című lap vasárnapi számában írja, a múzeum új igazgatósága által közzétett friss adatok szerint a valós látogatottság a tizedét sem érte el a korábban mondottnak. Az intézménybe 2013-ban mindössze 83 ezren váltottak belépőjegyet.
"A látogatók számát az elmúlt tíz évben durván meghamisították, a látogatószám sehogy sem egyezett a bevétellel" - közölte a tartományi parlament egyik szocialista képviselője, Juan Soto.

Az El País szerint az áprilisban leváltott vezetők a látogatottsághoz hozzászámolták olyan ingyenes és nagy tömeget vonzók rendezvények résztvevőit is, mint a szabadtéri koncertek vagy a divatbemutatók.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol