.

Több, mint 300 földrengést regisztráltak december eleje óta GranadábanLegutóbb kedden, késő este mozdult meg a föld a városban, melynek Santa Fében volt az epicentruma, és 4,3-as erősségű volt.

 

A rengések sűrün követték egymást

Két órán belül 20 nagyobb utórengés történt.  A legnagyobbakat Málaga és Jaén provinciában is érezték. A granadaiak nem foglalkoznak a koronavírus miatt elrendelt éjszakai kijárási tilalommal: minden nagyobb rengés után tele vannak az utcák, 


Meg kell beszélni az eseményeket
 
A Granadai Egyetem geodinamikai professzora, Ana Crespo Blanc az Efe hírügynökségnek kifejtette: ezek a rengések normálisnak tekinthetők a térségben, még akkor is, ha félelmetesek, és régóta nem tapasztaltak hasonlót, mivel Granada "évente 5 millimétert mozgó tektonikus lemezek határán fekszik". Szerinte az eddigieknél nagyobb rengésekre nem kell számítani.

December óta a granadai épületek jelentős része tele van repedésekkel, van ahol már potyog a vakolat a földmozgások miatt,  A világhírű mór palota az Alhambre falain is megjelentek repedések, de ezeket a szakértők jelentéktelennek tartják.


Ezeken a helyeken érzékeltek földmozgásokat Malaga tartományban.


 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol