.

Több mint 23 milliárd euró kárt okoztak a földrengések OlaszországbanA Föld élő bolygó. Időnként megrázza magát és olyankor isten óvja az érintett területeket.Tavaly a közép-olaszországi régiót folyamatos rengések sulytották, amelynek emberi életek, történelmi városrészek, és lakóházak estek áldozatául. A helyreállítás költségei további terhet rónak az amúgy sem rózsás olasz gazdaságra.

Közép-Olaszországnak ezt a térségét több, nagy erősségű földmozgás sújtotta több tízezer utórezgéssel. Az első rengés epicentruma augusztusban a Lazio tartománybeli Accumoli és Amatrice volt. A hatos erősségű földrengés éjszaka lepte meg a lakosokat, és mintegy háromszázan nem élték túl. Amatrice városa majdnem teljesen megsemmisült, és a későbbi rezgésekben is folyamatosan további darabok omlottak össze a megrongálódott épületekből.


Október 26-án az umbriai Norcia volt az epicentruma az 5,9 erősségű földrengésnek, október 30-án szintén ugyanitt 6,5-ös rezgés következett. Január 18-án további három – ötösnél erősebb- rezgés történt, epicentrumuk az abruzzói l’Aquilánál volt.


Ilyen volt, és ez lett belőle

Az olasz katasztrófavédelem az első kárfelmérést november közepére készítette el, amiben az augusztusi és október 25-i rengések kárát több mint 7,5 milliárd euróra becsülte  Azóta azonban az újabb rengések következtében a kár tovább növekedett, az összesítés 23,5 milliárd eurónál tart. Ebbe az épületkárokon kívúl beleszámolták az infrastruktúra a mezőgazdaság és az állattenxéstést ért károkat is.  A térségben több mint 160 város és település szenvedett jelentős épóletkárt és több mint harmincezerre teszik az otthonukat elveszítők számát.


<iframe width="641" height="361" src="https://www.youtube.com/embed/tap6gzk2p3A" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Olaszország egyébként is gazdasági problémákkal küzd. Bankrendszere az összeomlás szélén, az orszég közel tíz éve képtelen a gazdasági növekedésre, és a mostani jóslatok szerint ez még legalább további tíz évig nem is lesz másként. 
A bankok problémáját jelzi, hogy majdnem minden ötödik olasz adósnak gondot jelent a törlesztés, összesen 360 milliárd eurónyi rossz kölcsönről van szó. Összehasonlításképpen: ez az olasz GDP 22 százalékával egyenértékű; ennyi pénzből nagyjából hat évig lehetne finanszírozni a magyar költségvetést.

Ezt a helyzetet súlyosbította a tavaly nyáron elkezdődött földrengés sorozat, ahol a károk megszüntetésének költsége tovább nehezíti az olasz gazdaság helyzetét.


 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china