.

Tízezer éve már ismerték és használták az elektromosságotMostanában szinte naponta jelennek meg hírek azokról az utóbbi évtizedekben előkerült ősi leletekről, amik nem illenek bele az emberiség tudományos és technikai fejődéséről tanított történelmébe.

Az egyik ilyen hír, miszerint az Albánia és Macedónia határán fekvő Šar-hegységben
 

10.000. éves transzformátort találtak


A titokzatos tárgyra véletlenül bukkantak rá több, mint 2000 méteres tengerszint feletti magasságban. A tárgy úgy néz ki, mint egy transzformátor, ami bele van foglalva egy kőbe, ami úgy tűnik, hogy szabályos mértani formával rendelkezik, csak meg van sérülve.
Ha bebizonyosodik, hogy régebben készült, mint a 19. század vége, amikor a transzformátort Zipernowsky Károly és Déri Miksa feltalálta, akkor egy szenzációs lelettel van dolgunk, amely régi idők eltűnt civilizációihoz kapcsolható.

Ismet Smaili egy darab mintát adott vizsgálatra, és az első eredmények azt mutatják, hogy a lelet legalább 10000 éves. A kőben lévő rézhuzal tekercs mellett a tárgy olyan szigetelőt tartalmaz, melynek összetétele eltér a környező anyagoktól, ami szintén be van ágyazva a kőbe, mint maga a tekercs.

A kő másik oldalán 4 szimmetrikusan elhelyezkedő kör alakú nyílás látható, amelyek valószínűleg a vezetékek számára lettek kialakítva, melyek a transzformátorból érkező energiát gyűjtik össze.

A négy lyuk kialakítása, szigetelt áramkivezető huzal helynek néz ki. Mi lehetett valójában, a később vizsgálatok fogják kideríteni.
 
Az ilyen leletek sugalják annak lehetőségét, hogy  már több technikailag fejlett civilizáció tűnt el a múlt süllyesztőjében.-írja az újvilágtudat


 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol