.

Titokzatos égi LovagAz eredeti cikk Frissítve 2022.07.03.


1960. február 11-ei számában a "The New York Times" című napilap szenzációs bejelentést tett egy ismeretlen szatellit felfedezéséről, amit nem az amerikaiak és nem az oroszok lőttek fel.

Az ötvenes években, az űrkutatás hőskorában, egyre több csillagász jelezte szerte a világon, hogy egy azonosítatlan, a Föld körül keringő műholdat észlel, mely ráadásul rendkívül furcsán viselkedik. Az észlelésről egyes helyi újságok, érdekes felfedezésként beszámoltak, de világrengető hír nem lett belőle.
A The San Francisco Examiner 1954. május 14-i számában részletesen írt a jelenségről.
Az észlelést pár évvel később (1960 februárjának első napjaiban) az Amerikai Védelmi Minisztérium is megerősítette, mivel ők is észlelték az ismeretlen műholdat, melynek pályája amerika felett keresztezte egymást.

A "The New York Times" február 11-én közölte a hírt, minek hatására egy csapásra ismerté vált szerte a világon, a már "Black Knight" azaz "Fekete lovag" néven emlegetett, azonosítatlan űrbéli objektum. A szatelit létezését mind az amerikaiak, mind pedig az oroszok detektálták és elismerték. Az első fotókra sem kellet soká várni, melyeket 1960. szeptember 3-án a long islandi Grunman Repülőgépgyár nyomkövető kamerája készített. Ez idő tájt egy bizottság is összehívásra került, hogy megvitassák az idegen műholddal kapcsolatos észrevételeket és teendőket, de ezen gyűlés eredménye sohasem került nyilvánosság elé. Hivatalos fórumok azóta sem tesznek említést létezéséről. Az UFO műhold "hivatalosan" feledésbe merült.


A Black Knight elképzelt kinézete adta az ötletet a Serenity című scifi űrhajójához.

Eme műhold felfedezésekor még csak alig néhány (így jól ismert) ilyen szerkezet keringett a Föld körül. Méretét (és feltételezett technikai adottságait) tekintve az objektum többszöröse egy normál műholdénak. Sebessége és keringési iránya sem a megszokott, hisz a földi műholdak általában lassabban és nyugatról keletre, míg a Fekete lovag pont fordítva, kelet-nyugati irányba, poláris pályán és meglehetősen gyorsan mozog. Időnként még a Földről is lehet látni, amint egy apró, fényes, vörös pontként áthalad az éjszakai égbolton.

Az Endeavour 1998 decemberi útján szintén találkozott a Fekete Lovaggal, melyről beszámolt az irányítóközpontnak.


A találkozés  (illusztráció)
 

Az Egyesült Államok, az egykori Szovjetunió, de még sok más (főként európai) ország is észlelte, hogy az idegennek vélt űreszköz kódolt jeleket bocsájt ki, melyeket egyeseknek (például a jelsorozatot adásuk közben szintén észlelő HAM rádió egyik munkatársának is) sikerült dekódolniuk. Állításuk szerint a jelsorozat az Ökörhajcsár csillagkép 13000 évvel ezelőtti helyzetéről és állapotáról tartalmazott meglepően pontos információkat, konkrét célja és üzenete azonban egyenlőre nem ismert. Ebből az információból kiindulva sokan vélik úgy, hogy ezek szerint a Fekte lovag 13000 évvel ezelőtt indulhatott az eddig ismeretlen űrlény civilizációtól útjára, vagy éppen akkor állhatott geostacionárius pályára, s így azóta keringhet Földünk körül.

A Fekete Lovagról készült kiváló minőségű, bevizsgáltan nem hamisított, eredeti NASA fotók, a Johnson űrközpontból való kikerülésükkor nagy port kavartak. A Fekete Lovag szatellitről készült, meglehetősen jó fényképek sokak szerint igen meggyőzőek. A NASA közleménye szerint viszont a képeken csak Explorer műholdjuk váza látható.

Explorer                                                                   Black Knight   
     Indítás 1958 január 31.                                     Beszámoló az észlelésről 1954. május 14.

Náhány további kép a Nasa archivumából

 

A bestcafe cikke alapján

 

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china