.

Tintahalak Armageddonja ChilénélTöbb ezer halott tintahalat mosott a tenger Chile partjaira a Santa Maria-szigetnél az elmúlt héten. A nagy lábasfejűek tömeges pusztulásának oka eddig rejtély, csak feltételezések vannak.

A tömeges pusztulás egészségügyi aggodalmakat váltott ki, mivel a mintegy 10 ezer lebomló tintahal tetem elárasztotta a kis sziget strandját, kellemetlen bűzt okozva, a Latin Correspondent szerint.
A Chilei Halászati és Akvakultúra Nemzeti Szolgálat (Sernapesca) technikusai mintákat gyűjtöttek a tintahalakból és a vízből, hogy azokat speciális központokban elemezzék.

Szakértők szerint a jelenséget okozhatta a szokásosnál magasabb tengervíz hőmérséklet, de nem zárják ki a szennyezést sem.
Az elhullott halak és puhatestűek érkezése Santa Maria strandjaira ebben az évszakban nem szokatlan, de ez az első alkalom, hogy elérte a bibliai arányokat. A chilei kormány nehézgépeket küldött, hogy eltávolítsák az elpusztult tintahalakat, öt nappal azután, hogy elkezdtek tömegesen a partra sodródni.
 
A késedelmet az ország csapnivaló katasztrófaelhárítási struktúrájára fogták.

"Isten segítsen nekünk, hogy a gyerekek ne betegedjenek meg a szagtól," - mondta az egyik lakos egy interjúban.


Mario Grandon helyettes rendőrfőkapitány elmondta, hogy a tintahalak közel egy hete a parton rohadnak.

"Szakértők érkeznek, hogy eldöntsék, hogy az eset okozhat-e egészségügyi vészhelyzetet, ami valószínű a partra mosott tintahalak mennyisége miatt," - nyilatkozta.

Rodrigo Valencia, a Nemzeti Halászati és Mezőgazdasági Szolgálattól azt mondja, hogy az előzetes bizonyítékok arra utalnak, a tintahalak pusztulását és partra kerülését az úgynevezett "feláramlás" jelensége okozhatta. Ez a helyzet akkor alakul ki, amikor a sűrű, hűvösebb és általában tápanyagban gazdag víz az óceán felszíne felé halad, amely helyet cserél a melegebb, és általában tápanyagszegény felszíni vízzel.

"Ezt egy feláramlás okozta, mivel lecsökkent az oxigén szintje, ami ezeknek az állatoknak a halálához vezetett," - mondta Valencia.
 

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/piky9V55OQ0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china