.

A természetes immunitásMi lesz, ha mégsem alakul ki nyájimmunitás? 

Magyarországon a nyájimmunitás kialakulását a lakosség egyre nagyobb átoltottságéhoz kötik. 
Eleinte még az 50%-os átoltottségot is elegendőnek tartotték, mostanra ez a szám 80%-ra emelkedett, sőt vannak szakemberek akik úgy gondolják a teljes nyájimmunitás a vírus mutációi miatt soha nem fog kialakulni.


Egyre nagyobb figyelem fordul az ember természetes, vele született védkező rendszerére az immunrendszerre. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) például május 10-én tett közzé egy gyorsjelentést a természetes immunitásról. Ebben azt írják, a fertőzést követő négy héten belül a fertőzöttek 90-99 százalékánál termelődnek semlegesítő antitestek-írja a Telex


Egy másik jelentés szerint a fertőzüttek  98-99-%-a oltás és egyébb beavatkozás nélkül is meggyőgyul. A oltás csak a betegség fizikai tüneteit enyhíti, de nem véd meg a fertőzéstől. Az emlékeztető második oltás sem garancia a védelemre, de legalább csökkentei a fertőzés esélyét.

Az oltást elutasítók egyik legfőbb érve, hogy az mRNS oltás beavatkozik a természetes immunrendszer működésébe, és hosszú távon ismeretlen mellékhatásokat okpz. (Például: sokan félnek a teherbe esés elmaradásától) Egyenlőre nincsenek  iformációk az esetleg  hosszú távon kialakuló  mellékhatásokról, igy ezeket sem megerősíteni, sem megcáfolni  felelősen nem lehet.  Viszont  ennek megnyugtató tisztázásáig sokan nem veszik fel az oltást.


Sokan félnek a menstruáció elmaradásától

Ahgy most látszik, a teljes átoltottság sem fogja kipusztítani a vírust.
A Telexnek nyiltkozó Orosz Beatrix virológus szerint meg fogunk tanulni együttélni a vírussal és csak enyhén, vagy közepesen súlyosan  betegszünk meg tőle. 
A virológus szerint olyan sok az ismeretlen változó, hogy nem lehet érdemben jósolni.

„Fogalmunk sincs, milyen vírusvariáns fog terjedni; fogalmunk sincs, milyen lesz a helyzet a világon, Európában és Magyarországon; nem tudjuk, hogy a most nálunk használt oltások az akkori helyzetben hogy fognak védeni.

Az egész mostani oltáskampányban  rengeteg a bizonytalanság. Egy dologban viszont egészen biztos vagyok, a koronavírus elleni oltás hatalmas üzlet a vakcínák gyártóinak..

P.R. 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol