.

Tengeren úszó várost terveznek Francia PolinéziábaFuturisztikus tervekből soha nem volt hiány, de most  úgy néz ki az egyik megvalósulhat közülük.

 

Francia Polinézia mesés szigetvilága – melyet 5 szigetcsoport és azon belül 118 sziget és atoll alkot – a Föld másik felén, Dél-Amerika és Ausztrália között, a Csendes-óceán déli részén fekszik. E csodás szigetvilágba tervezték meg a világ első úszó városát.

A projekt látványterveit egy amerikai székhelyű cég, a Seasteading Institute mutatta be a napokban San Franciscoban, Francia Polinézia elöljáróival pedig aláírták az együttműködési megállapodást az úszó város kivitelezésére – írja a Naturawordnews.

A végleges tervek 2018-ra készülnek el, 2019-ben kezdődhet a munka.

Mivel a tenger vízszintje folyamatosan változik, olyan úszó monstrumot kell létrehozniuk, mely véletlenül sem fut zátonyra, így nem a nyílt vizekre, hanem védettebb öblökbe álmodták meg az úszó várost.

A tervezők biztosak az úszó város gazdasági sikerében, ha másért nem, hát azért, mert turisztikai hasznosítása a fő célok egyike.

S ugye a mondás úgy tartja, hogy a szigetek szépsége örökre megbabonázza azt, aki oda ellátogat. Hát még ha úszó városban piheni ki a mindennapok fáradalmait.

 

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/pSZvUCSnqXM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Az elképzelések igen nagyratorőek. 2020-ra már lakahatóvá tennék a város egy részét, és már 250-300 lakosra számítanak. 2050-re hihetetlen méretekre duzzasztanák a várost, több mint 10 millió lakossal. Egy ilyen projekt  a Föld népességrobbanásának problémáit is segít megoldani


Források:
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4127954/Plans-world-s-floating-city-unveiled.html
http://sokszinuvidek.24.hu/mozaik/2017/01/24/megepul-a-vilag-elso-uszo-varosa-az-ocean-kozepen/
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol