.

Tatyó történetei (2): Első nap az iskolábanElérkezett az izgalommal várt nap. Katinka elõször ment iskolába. Reggel, nyüzsgött az egész család. Mindenki izgatottan készülõdött, de leginkább Katinka.
- Had vigyem én a táskámat! Tegnap este megbarátkoztam vele. Még nevét is tudom.
- Nevet adtál a táskának? - csodálkozott anya.
– Hogy hívják?
Katinka el akarta mesélni, hogy a nevet nem õ adta, hanem az már volt, de az idõ sürgetett. Egy ilyen érdekes történetet nem lehet csak úgy röptében elmesélni. Majd máskor. Ezért csak a lényeget mondta:
 - Tatyó, Tatyó, Tatyó! – ismételgette Katinka. – Tatyónak hívják. Barátok lettünk.
- Jól van, de most indulni kell. Irány az iskola. Katinka a kocsiban az ülésen gondosan maga mellé rakta Tatyót, megsimogatta, majd csendben odasúgta neki.
- Ne izgulj, vigyázok rád.
Persze az igazság az, hogy nem Tatyó hanem inkább Katinka izgult.

Az osztályterem kifestve, padok, székek a helyükön. Minden rendben. Elsõ találkozásra készen várta az osztályterem a gyerekeket. Katinka kicsit megilletõdve ült be a második padba. „Ez a hely itt jó lesz nekem. Mégsem én ülök legelöl, de mégis mindent látok, hallok” gondolta. Meg különben is, az a szemüveges kislány, aki mellé leült, nagyon barátságosnak látszott. Tatyót maga mellé tette a padba, pont a szemüveges kislány táskája mellé.
Elkezdõdött az elsõ óra. A tanító néni bemutatkozott és sorban kérdezgette a gyerekek nevét. Péter, Dani, Zsanett, Ági, Eszter, hallatszottak a nevek. Tatyó a padból nem látta, meg nem is hallotta jól a gyerekeket, ezért aztán figyelme a mellette lévõ táska felé fordult.
- Szervusz! Tatyó vagyok. Téged hogy hívnak?
- Nekem nincs nevem. - válaszolta szomorúan a szemüveges kislány táskája.
- Hogy, hogy nincs neved? Neve mindenkinek van!
- Nekem nincs! Én nem kaptam. Vagy, ha kaptam akkor biztosan elvesztettem, mert most nincs.
- Pedig a név az nagyon fontos. Ha hallod a neved, tudod, rólad beszélnek, ha hallod a neved, tudod, hogy most veled fognak foglalkozni, ha hallod a neved tudod, hogy gondolnak rád. Márpedig gondolnak rád, mert nagyon fontos feladatod van. A Te dolgod a ceruzák, füzetek megõrzése, Te fogod össze a könyveket, tolltartót, vonalzót, sõt még Te vigyázol az uzsonnára is. Ilyen fontos feladatot nem lehet név nélkül végezni. Biztosan van neved! .... Azt nem lehet csak úgy elfelejteni!
- Gondolod?..... Várj csak, had gondolkozzam!........ Nevem?..... Nevem!...... mi lehet az én nevem?
- Hát tudod, mikor készítettek, amikor elvittek a boltba, amikor hazavittek, csak hívtak valahogy. Biztosan nem azt mondták, „Megveszem azt az izét”, vagy „Kislányom ez lesz a te hogyishívjákod, amibe pakolhatsz”, vagy "rakd be a nemtudommicsodába az uzsonnádat". Valahogy csak neveztek téged!
A névtelen táska nagyon törte a fejét. Egyszer csak felkiáltott.
- Megvan! Megvan! …….Amikor tegnap csomagolták belém az iskolaszereket, azt hallottam: „Kislányom, ne felejtsd el a szütyõdbe beletenni a ceruzahegyezõt sem!” Akkor én …..akkor én……. - Szütyõ vagyok!.... Tényleg! Én vagyok a Szütyõ! …………..Szütyõ vagyok.! ……… Szütyõ a nevem!
A boldogság csak úgy sugárzott Szütyõbõl. Eszébe jutott a neve. Közben véget ért a tanítás. Csengetéskor Katinka felkapta Tatyót, aki még búcsúzóul odakiáltott.
- Szütyõ, találkozunk holnap is!
Kifelé menet, nagy siettében, Katinka kicsit hozzákoccantotta Tatyót az ajtófélfához, de Tatyó ezt észre sem vette, mert annyira örült, hogy Szütyõ megtalálta a nevét. Anya már a kertben várt.
- Milyen volt? – csak ennyit kérdett
- Nagyon jó ! Igaz Tatyó? – És Katinka boldogan megütögette Tatyó vállpántját.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china