.

Tarifa 2021 júliusában a pandémia nyári szünetébenAz Ibériai-félsziget legdélebbi spanyol városa a Gibraltári-szoros Atlanti-óceán felőli bejáratánál: Tarifa

 
Balra az Atlanti-óceán, jobbra a Gibraltári-szoros bejárata.
 
 
Régen jártam Tarifán és kellemes emlékek ébredtek bennem, ha arra a régi kirándulásra gondolok.. 2021 júliusában már lkét hónapja megszünt Spanyolországban a tartományok közti indokolatlan utazások tilalma, bennem meg egyre erősödött egy tarifai kiruccanás utáni vágy., amit még a covid negyedik hullámának kihirdetése előtt szerettem volna megvalósítani. Ez a vágy július első hetében családi kirándulásként vált valóra.
 


A 800 éves városkapu
 
Emlékeimet felelevenítve mentem át a mór időkből származó városkapun, amin tábla hirdeti a közel 600 éves éves mór időszak végét.  A belvárosba lépve forgalmas utcakép fogadott.


A covidos pandémia őrület harmadik hullámára csak a maszkot hordó emberek emlékeztettek. Mint kiderült, a városfalon belül még a szabadban is kell hordani, a belvároson kívül már nem szükséges. Igy aztán volt aki hordta, volt aki nem, de a kávézók, éttermek teraszán senki. 
Mi egy pizzázót kerestünk. Az elsőnek ajánlott helyet nem találtuk meg, tovább érdeklődtünk. A belváros szélén megszólítottunk egy helyi lakost. 
- Ott a sarkon van egy étterem, ahol két olasz fiú készíti a pizzát. Még nem voltunk ott, nem tudjuk milyen. - tájékoztatott.


Las Ojas pizzéria-étterem
 
Próba-szerencse, szokták mondani. Ezen a helyen próbálkozásunkat nem követte szerencse.  5 óra körül ültünk be a teraszon lévő asztalhoz a korai időpont miatt még üres étterembe. A pincér jött, megkérdrdezte mit kérünk, aztán 35-40 percig nem történt semmi. Időnként feltünt egy őjabb székkel vagy asztallal amit a terasz tévolabbi helyén helyezett el. Érdeklődésünkre bólintott, hogy minden renben van. Kértük, a megrendelt pizzát ne égessék meg, nem szeretjük a fekete szélét. További fél órányi várakozás után pincérünk megjelent a fekete szélű pizzával, Igaz a kozépen nem volt elégetve, mert a rákent híg paradicsomszósztól a belseje megsűlni sem tudott, nemhogy megégni.
Ez az a hely amit legközelebb messze ívben el fogunk kerülni.
Viszont a séta a városban nem okozott csalódást. 
 

A jó állapotban megőrzött vár

Az esti órákben lezárják az autók elől a belvárosi utcákat, amiket ezután a sétálók teljes szélességben birtokba vehetnek. Az esti órákban megtelik élettel a város, mint ahogy  pandémiás idők elött történt.
.

Tarifának két fő vonzereje van. Az egyik a régi korokat idéző belváros, a másik a az atlanti-óceán partján hosszan elnyúló homokos tengerpart.


Az óváros mellől indul a közel 10 kilométer hosszú homokos part. 

A  csodás homok és az óceán felől folytonosan fújó enye szél mágnesként vonzza a strandolókat és a KIte szörfösöket. Néha olyan sokan vannak, hogy a szürfüsök ernyői szinte eltakarják az eget az eget.

Van amikor a szél és az ernyőt kezelő szörfös különleges mutatványt  hoz össze. Az ernyő a szél segítségével felemeli a vizről a sportolót, aki több mint egy percig vitorkézik a víz felett 3-4 méter magasan.

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china