.

Tanzániai elnök javaslata a járvány megelőzéséreTanzániában a ktörőfélben lévő koronavírus járvány megelőzésére John Magufuli, az ország elnöke ad tanácsot


Magufuli azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy állította, létezik egy koronavírusölő csodafolyadék, az ürömalapú Covid-Organics nevű ital, amit Tanzánia mellett több másik afrikai országban is szeretne bevezetni. (Rossz nyelvek szerint az ital gyártója az elnök holdudvarához  tartozik) Az elnök emellett még az imát jelölte meg hatékony járványügyi intézkedésnek.
 

Covid-Organics
 
A WHO viszont arra figyelmeztet, hogy ilyen hatású italról természetesen nincs semmiféle tudományos bizonyíték.
.
Az országban átláthatatlan a tesztelések száma és eredménye. Ennek az is lehet egyik magyarázata, hogy Magufuli elnök szkeptikus a különféle gyorstesztekkel szemben.  Kitalálta, mindenféle nem emberi mintákat is teszteljenek le, hogy  bebizonyítsa ezeknek a teszteknek a megbízhatatlanságát- írja a Reuters.

A kísérlet eredményeképpen a világon először Tanzániában

pozitív koronavírustesztje lett egy papajának, egy kecskének és egy báránynak.

papaja

A teszteket úgy végezték el, hogy a biztonsági szolgálat emberei felcímkézték a nem emberi mintákat, kaptak szépen nevet, meg életkort, majd elküldték őket tesztelésre, mintha csak emberektől származó minták lennének.

Magufuli szerint ezzel bebizonyosodott, hogy a gyorstesztek teljesen alkalmatlanok arra, hogy kiszűrjék a koronavírusos megbetegedéseket.

A tanzániai elnök kijelentése egyébként nagyjából egybevág azzal a tapasztalattal, amit egyre több ország tudományos közösségei is megállapítanak: az antitesteket (vagyis a korábbi megbetegedés jeleit) vizsgáló gyorstesztek szinte teljesen használhatatlanok.
 

Ennek okán a világban, így Magyarországon is azt az eljárást használják, hogy ha a gyorsteszt pozitív lett, akkor egy másik, a fertőzés pillanatnyi fennállását vizsgáló drágább, körülményesebb, de jóval pontosabb, úgynevezett PCR-tesztet is elvégeznek. Szinte mindenütt rájöttek, önmagában a gyorsteszt a rengeteg hamis pozitív eredmény miatt nem elégséges. -írja az Index

Ha Magufuli elnök  által ajánlott vírus elleni praktikák beválnak, amiben szentül hisz,  mellőzni lehet a költséges teszteléseket, hiszen országában már nem lesznek vírushordozó fertőzöttek.  Ezzel két legyet üthet egy csapásra: Az államkasszát mentesítheti a drága tesztelések költségeitől, és Covid-Organics ajánlásával a gyártó cég bevétele is csúcsra fog nőni.

A "védőital" gyártása
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol