.

Szuperjacht MalagánMájus első hetében nem mindennapi látvány fogadta a malagai kikötő látogatóit. Az első mólónál több luxusjaht is pihent . Ezek közül a legnagyobb volt a Moonrise az ukrán születésű milliárdos, Jan Koum, a WhatsApp társalapítójának szuperjachtja. 
(A WhatsApp -ot a Facebook 2014-ben 22 milliárd dollárért vásárolta meg.)


Moonrise, a WhatsApp társalapítójának jachtja a malagai kikötőben
 
Először nézük meg a Moonrise luxushajót; ami  2020-ban készült el a hollandiai Feadship hajógyárban, a De Voohg stúdió külső kialakításával. A belső tereket Remí Tassiera belsőépítészeti, tervezte. A Moonrise, kezdeti gyártási költsége 220 millió dollár volt,  éves karbantartási költségét 15 millióra becsülik. Műszaki jellemzői alapján megkapta a 2021-es év legjobb jachtjának járó nemzetközi díjat.

 A 99,95 méter hosszú, 15,5 méter széles és 3945 bruttó regiszter tonnás hajó 16 utas befogadására alkalmas, 8 luxuslakosztályra osztva. A  legénység 32 fő, a jaht 19,5 csomós (36,1 kilométer/óra) maximális sebességgel képes haladnii, bár a szokásos utazó sebessége ennél kevesebb, 16 csomó.

Az orrban helikopter leszálló, a tatnál vízi sportok végzésére szolgáló platformmal. Ez a szuperjacht, amely az erre a hajótípusra jellemző szabványokkal rendelkezik; Stabilizátorok a rossz időben történő hajózáshoz, vagy a hajótestbe behúzható platformok a kissebb sport hajók vízre tételére, elhelyezésére,. A Kajmán-szigetek zászlaját viselő Moonrise egy logisztikai kisérő hajóval járja a tengereket.  A vele állandó kapcsolatban álló 68 méteres katamarán mindent szállít, amit ez a jacht nem szeretne a fedélzetére vinni.   A Moonrise először látogatot el Malagára.


Néhány napig  ugyanazon a mólón kikötött a jachtok: Lady Moura 105 méter, I Dynasty 101, Illusion 56 és Shu U Rate 35, Ricardo Gross 
Az ekkora méretű luxushajók kikötési díja nem nyílvános, de az egyéb szolgáltatásokkal együtt a Malagahoy internetes újság szakértői napi 2-4000 euróra becsülik.


Jan Koum, a WhatsApp társalapítója és a hajó tulajdonosa

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol