.

Szomorú évforduló: 2001 szeptember 11Ma sincs elfogadható magyarázat Word Trade center összeomlására. Túl sok az ellentmondás a látható tények és hivatalos magyarázatok közt

 

2001. szeptember 11-én két eltérített utasszállító repülőgép csapódott a New York-i World Trade Center ikertornyaiba. Az első gép helyi idő szerint 8:46-kor a WTC északi, a második 9:03-kor a déli toronyba ütközött.

 

Egy harmadik eltérített gép 9.37-kor ütközött a Pentagon washingtoni épületének. A negyedik repülőgép fölött az utasok megpróbálták visszavenni az irányítást, így az Pennsylvania felett lezuhant. A WTC két tornya két órán belül összeomlott. A támadásban háromezren haltak meg. A szeptember 11-i események egyenes következményeként az USA háborút kezdett Afganisztán ellen.
 
A hivatalos álláspont szerint a tornyok és a 7 épület összeomlását a két becsapodó repülőgép okozta.

Azóta sem történt a világban olyan esemény, ami ennyi kérdést, és kételkedést fogalmazott meg a hivatalos tájékoztatással szemben.
 
Az események utólagos elemzése több megmagyarázhatatlan dologra derített fényt.
Számtalan építész és tervező szerint a tornyoknak nem lett volna szabad összeomlani a gép becsapodása utáni tűzben valami más is közrejátszott. A vizsgálatok megállapították, hogy az épületet tartó acélszerkezet nem olvadt meg, hanem olyan ferde vágások vannak rajta amelyeket tervezett épület bontásnál elhelyezett robbanó szerkezetek okoznak. Az egyik fényképen a becsapódás következtáben keleletkező porfelhő alatt több szinttel látható a becsapódástól független robbanás.
 

A becsapódás alatt három emelettel a becsapódástól független robbanás füstfelhője látszik.


A piros körben lévő acélváz csonkjának sérülése előkészített, robbantásos átvágásra utal.
(Acélvázas épületek bontásánál alkalmazzák ezt a technikát.)

 

További, mai napig megmagyarázatlan eset a WTC hetes épületének összeomlása, amire sem repülőgép, sem nagyobb épületrom nem esett, mégis a teljes épület magába roskadt.
 

A ikertornyok leomlásának porfelhőjépen a 7-es épület rendületlenül áll, majd nem sokkal később megmagyarázatlan okból összeomlott

Az alábbi videó bemutatja a WTC 7 épületének összeomlását, mellette egy irányított robbantással bontott épület magába roskadását.
 
<iframe width="697" height="392" src="https://www.youtube.com/embed/9HmWaRJQNVw" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
 
A pentagonba csapódó repülőgép története is magyarázatra szorul. Az épületben keletkezett sérülés nyomokhoz nehéz hozzáilleszteni a híradások szerint becsapódott gép méretét. A másik furcsaság, hogy a területet azonnal körbe kerítették, de előtte nem láttak repülőgép maradványokat a fotóriporterek.
 
A becsapódás nyoma és a repülőgép mérete
 
Hogy miként történtek az események azt még sok rejtély övezi, de talán egyszer erről is lehull a fátyol. Ami boztos: a tornyok összedőlése köetkeztében 4000 család gyászolja életét vesztett hozzátartozóit. Az események okán korlátozták a polgári személyiségi jogokat és egy olyan háború indult Afganiszánan és Irakban, ami ugyan katonailag sikeres volt, de a világ biztonsága mégis megroggyant az ezt követő helyzetben. A keletkezett hatalmi űrben megerősödtek a szélsőséges csoportok káosz uralja Közel-Keletet, ahonnan menekülnek az emberek és Afganisztánban sem lett béke.

A tornyok összedőlését követő szóbeszédek terjedését csak a szakértők számára is elfogadható magyarázattal  tudnák megállítani és kifogni a szelet az összeesküvés hívők vitorlájából, de ilyen még mindig hiányzik.

 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol