.

A szív hangja erősebb, mint a pénz csörgése 

Karácsonykor vettem észre egy kétségbeesett segítségkérést a facebookon a Costa del Solon élő magyarok csoportjában. Segítséget kértek egy súlyos beteg honfitársunknak, akinek egy év után megszűnt a táppénze, és jövedelem nélkül maradt 4 éves kislányával, akit egyedül nevelt.


Mia és anyukája Bea
Gondoltam karácsony után én is segítek valamennyivel, hiszen férj és rokonok nélkül, betegen, idegen országban egy kiskorú gyerekkel nagyon nehéz lehet. Karácsony másnapján azonban kiderült, erre már nincs szükség.
A temetés rekord gyorsasággal, még december 29-én megtörtént.
 
Megérintett a dolog, hiszen jelen helyzetben a legnagyobb tragédia az árván maradt kislányt érte. Mi van a gyerekkel, hol van, ki vigyáz rá, törnek elő ilyenkor a kérdések.

Kiderült, Miát egy itt élő család vette magához, akik másfél éve ismerték meg Beát, Mia anyukáját. Gyerekeknek rendezett tengerparti zsúron találkoztak 2013-ban. Már akkor feltűnt a kislány cserfessége, életrevalósága, és az a nyíltság, ahogy a felnőttekhez közeledett.
Ez a felhőtlen boldogság nem tartott sokáig, kiderült Bea beteg. Szervezetében elhatalmosdott a rák. Az első operáció után még azt hitte rendbe jön, de néhány hónapon belül újabb áttétek keletkezetek.
Ennek ellenére igyekezett vidám maradni, és a külvilágnak semmit nem éreztetni betegségéből. Tavaly október végén már tudta nagyon nagy a baj, de kislánya kedvéért halloweenkor még volt ereje a vidám bolondozáshoz.
Állapota innen kezdve rohamosan romlott. Decemberben újból kórházba került, ahonnan néhány nap után érdemi kezelés nélkül haza küldték. Ez idő alatt kislánya annál a baráti családnál volt, akit azon a bizonyos gyerekzsúron ismert meg.
Karácsonykor Mia még meg tudta ölelni édesanyját, de nem sejtette, hogy ez volt az utolsó ölelése.

A befogadó családnál a feleség magyar, a férj angol, és van egy hasonló korú gyerekük. Ennek kapcsán alakult ki szoros barátság Bea és Ivett között. A barátságot tovább mélyítette, hogy a két anyuka fiatalkori élete sok hasonlóságot mutat. Mindketten hamar árvaságra jutottak, nevelőszülőknél nevelkedtek, és egyikük sem találta helyét Magyarországon. Mindketten nekivágtak a világnak.

Bea rögtön Spanyolországban kezdte. Néhány év után itt ismerkedett meg Mia apukájával. Addig nem is volt baj kapcsolatukkal, míg Bea terhes nem lett. Ekkor derült ki ezt a kapcsolatot csak Bea gondolta komolyan. Az újdonsült apuka Mia pár hónapos korában elutazott Argentínába néhány dolgot elintézni. Azóta nem tudnak róla semmit.

Bea egészségesen 2011-ben
Ivett egy üdülőhajón vállalt munkát, ahol megismerkedett  férjével, aki szintén ott dolgozott. Szerződésük lejártával Angliába mentek. Három év után ők is Spanyolországba költöztek. Igaz itt kevesebb volt a lehetőség, de úgy érezték a napfény a tenger, a mediterrán környezet majd kárpótolja őket megcsappant jövedelmükért. Ennek már 11 éve. Azóta, vállakozásba kezdtek, amibőll hol szűkösen, hol egy kicsit könnyebben tudnak megélni. A jövőben bízva gyereket is mertek vállalni.

Ebbe a környezetbe csöppent bele Mia. Anyukája elvesztését értetlenül fogadta, mert nehéz felfogni, hogy aki a számára legfontosabb volt, nincs többé.

- Tudod anyuka lelke nem halt meg. Ő most a mennyországból figyel minket és továbbra is ugyan úgy szeret mint eddig.- próbálta elfogadtatni vele a szomorú helyzetet Ivett.

Nem lehet tudni mi zajlik ilyenkor egy négyéves gyerek lelkében. Új helyzet új család, és hirtelen egy hasonkorú testvér. Mindkét gyereknek fel kell dolgozni, hogy ezután osztozkodniuk kell a feléjük áramló szereteten. Mia igyekszik megbirkózni a sors által rámért feladattal. Játszik és még nevetni is tud az óvodai közösségben, de amikor éjszaka felsír és zokogva kérdi "anyukám hol vagy?", akkor felszínre kerül az érzelmi trauma.
Mia és új testvére Tommy
Mikor Bea érezte közel a vég, gondoskodni akart kislányáról, Ivettet kérte vegye magához. Úgy érezte abban a családban jó helye lenne Miának.  Ivett nem a gyerekneveléssel járó rengeteg költségre gondolt, a kicentizett családi költségvetés még több részre osztására, hanem szíve szavára hallgatott. Igent mondott.

Ezt nem bánta meg, de utólag sok problémával szembesült. A temetés 3800 €-ba került, amit hirtelen egy távoli rokon tudott csak kifizetni, azzal a megjegyzéssel, hogy majd Bea hagyatékából visszafizetik. Igen ám, de Mián és pár száz eurón kívül Beának nem maradt más hagyatéka.

Vannak helyzetek, mikor az ember nem gondolkodik, amikor a szeretet és segíteni akarás erősebb a józan számításnál, és a jólét egy szeletét áldozza fel más megsegítéséért.

Ha valaki bármilyen kis összeggel is, de segíteni szeretne Mia új életének megalapozásában, ezen a számlaszámon tudja megtenni.

BANCO SABADELL
IBAN: ES05 0081 0619 5100 0231 9433
BIC/SWIFT: BSABE SBB
Számlatulajdonos: IVETT WLASZLOVITS
Megjegyzésként beirni: MIA RÉSZÉRE
Elöre is köszönöm mindenkinek a segítséget Mia és új családja nevében

Ivettet a magazin email címén lehet elérni: info@costadelsolmagazin.com

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol