.

Szilveszter éjszaka a kutyák rémálmaSzilveszter éjjel az embereknek az örömöt az önfeledt szórakozást, míg a kutyáknak páni félelemet, és a beteljesült világ végét jelenti.

 
kutya
Az év utolsó napja a legtöbb helyen az ó-év eseményeire való vissza emlékezések és az estére való készülődés jegyében telik. Ámbár nem mindenki várja olyan lelkesen a közeledő éjfélt. A kutyatulajdonosok szorongva gondolnak a 12 gongütésre, hiszen utána a kutyák számára elszabadul a pokol. Ilyenkor kell különösen óvni házi kedvenceinket a petárdák, vagy a tüzijátékok durranásaitól. A legtöbb kutya rémülten igyekszik menekülni a petárdák és a tüzijátékok robaja elől.
 
Néhány szilveszteri tanács kezdő kutyatulajdonosoknak.
  • Kutyával ne menjünk a szilveszteri ünneplő tömegbe.
  • Az esti sétánál ne vegyük le a pórázt, mert ilyenkor a legváratlanabb helyzetekbe is berobbanhat egy petárda, amitől a kutya félelmében elrohan.  Az állatokat különösen megviseli, hogy a szilveszteri sokadalomban nem látják a menekülés útját. A hanghatást kísérő légnyomás-hullám pedig még rátesz egy lapáttal  félelemükre, pánikot vált ki belőlük.
  • Amennyiben tehetjük szilveszter este időben tegyük az állatot megszokott helyére, vagy kivételesen abba a helységbe irányítsuk, amelyikbe legkevésbé hallatszik be a szilveszteri ünneplés zaja.
  • Kérjük a szülőket, nagyszülőket, háztulajdonosokat: erre a néhány órára tegyék félre fenntartásaikat: keressenek megoldást arra, hogy az egyébként kertben, szabadban élő kutyák is biztonságban tölthessék a Szilvesztert!
A rémülettől világgá ment állatok száma mnden évben több ezerre tehető. Egy részük országutakra szaladva leli halálát, más részük kóbor állattá válik. A szerencsésebbek menhelyekre kerülnek, ahol van esély, hogy gazdájuk egyszer rájuk talál.
Az a kutya sincs biztonságban, amelyik gazdája tapasztalata szerint stabil idegrendszerű és nem fél a durrogtatástól. Az állatok ugyanis változnak, ösztöneik idővel a felszínre törhetnek. Az ismeretlen zajok, az ünneplő emberek szokatlan viselkedése, bármikor "megőrjíthetik" a korábban normális, zajokra nem reagáló állatot is.


Mindenkinek boldogabb lesz a szilveszter estéje, ha szeretett kedvencét biztonságban tudhatja.
 

Ne hozzuk ilyen helyzetbe!
 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol