.

Szilveszter éjszaka a kutyák rémálmaSzilveszter éjjel az embereknek az örömöt az önfeledt szórakozást, míg a kutyáknak páni félelemet, és a beteljesült világ végét jelenti.

 
kutya
Az év utolsó napja a legtöbb helyen az ó-év eseményeire való vissza emlékezések és az estére való készülődés jegyében telik. Ámbár nem mindenki várja olyan lelkesen a közeledő éjfélt. A kutyatulajdonosok szorongva gondolnak a 12 gongütésre, hiszen utána a kutyák számára elszabadul a pokol. Ilyenkor kell különösen óvni házi kedvenceinket a petárdák, vagy a tüzijátékok durranásaitól. A legtöbb kutya rémülten igyekszik menekülni a petárdák és a tüzijátékok robaja elől.
 
Néhány szilveszteri tanács kezdő kutyatulajdonosoknak.
  • Kutyával ne menjünk a szilveszteri ünneplő tömegbe.
  • Az esti sétánál ne vegyük le a pórázt, mert ilyenkor a legváratlanabb helyzetekbe is berobbanhat egy petárda, amitől a kutya félelmében elrohan.  Az állatokat különösen megviseli, hogy a szilveszteri sokadalomban nem látják a menekülés útját. A hanghatást kísérő légnyomás-hullám pedig még rátesz egy lapáttal  félelemükre, pánikot vált ki belőlük.
  • Amennyiben tehetjük szilveszter este időben tegyük az állatot megszokott helyére, vagy kivételesen abba a helységbe irányítsuk, amelyikbe legkevésbé hallatszik be a szilveszteri ünneplés zaja.
  • Kérjük a szülőket, nagyszülőket, háztulajdonosokat: erre a néhány órára tegyék félre fenntartásaikat: keressenek megoldást arra, hogy az egyébként kertben, szabadban élő kutyák is biztonságban tölthessék a Szilvesztert!
A rémülettől világgá ment állatok száma mnden évben több ezerre tehető. Egy részük országutakra szaladva leli halálát, más részük kóbor állattá válik. A szerencsésebbek menhelyekre kerülnek, ahol van esély, hogy gazdájuk egyszer rájuk talál.
Az a kutya sincs biztonságban, amelyik gazdája tapasztalata szerint stabil idegrendszerű és nem fél a durrogtatástól. Az állatok ugyanis változnak, ösztöneik idővel a felszínre törhetnek. Az ismeretlen zajok, az ünneplő emberek szokatlan viselkedése, bármikor "megőrjíthetik" a korábban normális, zajokra nem reagáló állatot is.


Mindenkinek boldogabb lesz a szilveszter estéje, ha szeretett kedvencét biztonságban tudhatja.
 

Ne hozzuk ilyen helyzetbe!
 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china