.

Szent Iván éjjele Fuengirolán 
Szent Iván éjszakáját június 23-áról 24-ére virradó éjjel tartják az északi félteke országaiban. Az emberek számára a fény és a sötétség váltakozása mágikus eredettel bír. A sötétség az elmúlást, a fény pedig a megújulást jelenti, ezért ezen a napon a vízpartokon tüzeket raknak, hogy elűzzék a sötétséget.

 

Szent Iván éjszakáját a nyári napfordulótól 3 nap választja el, mivel a napforduló  június 21-re esik az északi féltekén. Korábban a csillagászati nyár kezdete valóban június 24-re esett, de a tropikus időszámítási mód sajátossága és a korábbi naptárreformok következtében szétvált a két ünnep.


A spanyolok szeretik az ünnepeket, így a Szent Iván éjjel kapcsolatos események az idén az egész hétvégét kitöltik. Fuengirolán, Costa del Sol kedvelt nyaralóhelyén 23-án, csutörtökon késő délután kezdtek gyülekezni az emberek a város előtt húzódó, 7 kilométer hosszú homokos parton. Ahogy ment le a nap, úgy fogyott a szabad hely a homokon.
 

Sokan hoztak magukkal egy kis hordozható grill sütőt, amin húst és halat sütöttek. A parti éttermekben a csónakokból kalakított tőzhelyeknél nyársra szúrva sűlt az elmaradhatatlan szardinia.
 

 
Este 10-kor még világos van, de már rengetegen várják az éjfélkor kezdődő tüzijátékot. A későn érkezőknek már csak a tengertől távolabb maradt hely. A tenger közelsége azért is fontos, mert éjfélkor egy kis rituális fürdést kell tartani a tengerben. Ha valakinek hideg a víz, elég, ha csak félig megy bele, de viszont azt hátrafelé kell megtenni.
 
 
A parti éttermekben, bárokban szól a zene, de éjfélkor, a tűzijáték kezdetekor a zenészek leteszik hangszereiket, és egy kicsit megpihennek. Igaz a nagy durrogástól úgysem lehetne hallani mit játszanak. A táncolók megállanak, az asztaloknál a poharakat leteszik és mindenki ámulattal figyeli a felreppenő fényes tűzgömböket. A látványosság 15-20 percig tart, majd a végén egy hatalmas durranással fellőt fénygömb jelzi a tűzijáték végét.
 

 
A hangulat a tetőfokára emelkedik. A parton lávők megisszák a maradék borukat, lassan összeszedelőzködnek, és elindulnak hazafelé. A másnap reggel igen elkeserítő állapotban találja a strandot. Van mit eltakarítani, hogy mire dél körül megjelennek a másnapos turisták, a szokásos tiszta, barátságos tengerpartot találják.
 


Ezt a sokszemetet kell eltüntetni, hogy napközben már ilyen barátságos kép fogadja a strandolni vágyókat.


Fuengirola, playa

A többi napokon sport és más szórakoztatú rendezvényeken vehetnek részt az ide látogatók. Egy biztos: unatkozni nem fognak.

P.R.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china